Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan GMİS'e ziyaret...

İlk ziyareti maden işçisi sendikası oldu

Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan GMİS'e ziyaret...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay yeni yıl dolayısıyla Zonguldak’ta gerçekleştirdiği ziyaretin ilk durağında Genel Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret etti.

Genel Maden İş Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, GMİS Genel merkez yöneticileri, şube temsilcileri tarafından karşılanan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın ziyaretinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ın yanı sıra, GMİS eski Genel Başkanları Ramis Muslu, Ramazan Denizer, Eyüp Alabaş, Ahmet Demirci ve eski GMİS genel merkez yöneticileri de hazır bulundu. 

Türk-İş’in 8 Aralık’ta yaptığı kongrede yaptığı konuşmada, yılbaşında ilk ziyareti Zonguldak’a gerçekleştireceğini, daha sonra da aynı gün Adapazarı’na gideceğini hatırlatan Atalay, Zonguldak’ın zor bir coğrafya olduğunu da hatırlatarak, “Bu bölge çok hoşuma da gidiyor. Hiçbir siyasi ayrım olmadan bütün partiler Zonguldak meselesi olduğu zaman yan yana geliyorlar. Bu da ender vilayetlerde bulunan bir işbirliğinden bir tanesi.” dedi.

“2020 YILINDA SIKINTILARIMIZI, PROBLEMLERİMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ÇÖZERİZ DİYE UMUT EDİYORUM”

Zonguldak ziyaretini değerlendiren Türk-İş Genel Başkanı Atalay, “Özellikle bu bölge ikliminden, yapısından, doğasından zor bölge. Bu bölgede sendikacı olmak da, siyasetçi olmak da, esnaf olmak da zor. İklim şartları zor, coğrafi konumu zor işte burada maden dediğin zaman Türkiye’nin her yerinde maden var ama toplumun aklına Zonguldak geliyor, benim de aklıma Zonguldak geliyor. Burada bu akşam olmamızın sebebi, yılbaşını bu akşam arkadaşlarla beraber madende beraber geçirmek, sıkıntımız var mı var, problemimiz var mı var. İnşallah 2020 yılında sıkıntılarımızı, problemlerimizin büyük bölümünü çözeriz diye umut ediyorum. Bu bölge çok hoşuma da gidiyor. Hiçbir siyasi ayrım olmadan bütün partiler Zonguldak meselesi olduğu zaman yan yana geliyorlar. Bu da ender vilayetlerde bulunan bir işbirliğinden bir tanesi.  Ben işçiyi çok önemsiyorum, Zonguldak’ı da çok önemsiyorum onun için bu madende bir avuç kömür için ömrünü veren çok insanımız var. Bu bölge beni iyi tanıyor, ben bölgeyi tanıyorum. Onun için tercihimiz burası oldu, inşallah bu akşam programımız var kazasız, belasız bitiririz, sonra nasip olursa gece Adapazarı’na döneceğim, ertesi gün Ankara’ya geçeceğiz.” diye ifade etti.

“BEN O KOROYU ONDAN EVVEL BİLSEYDİM, TÜRK-İŞ GENEL KURULU’NU ONUNLA AÇARDIK”

Zonguldaklı madencilerin oluşturduğu “Madenci Korosu”nun konserini izlediğini ve çok beğendiğini kaydeden Atalay, “Şimdi burada, bu bölge ile ilgili olanları, bitenleri sayın vekilimiz biliyor. Hatta şöyle bir arzum var, Sayın vekilim koroyu o akşam beraber izleme imkanı bulduk. Ben o koroyu ondan evvel bilseydim, Türk-İş Genel Kurulu’nu onunla açardık. Samimi söylüyorum o kadar hoşuma gitti ki. Yani ilk fırsatta o koroyla birlikte Ankara’da yahut işçinin olduğu bir yerde bir etkinlik yaparız” diyerek, “ tabi burada olmamızın sebebi şu; bu meseleyi gündemde tutmak, madenciyi gündemde tutmak, şehri gündemde tutmak. Gündemi tuttuğumuz zaman sıkıntı ve problemleri daha rahat aşıyorsun. Yani unutmamak, unutturmamak yani en önemli iki tane kelime bu bölge için. Unutmamak, unutturmamak, çünkü bu bölgede yerin altındakinin de sıkıntısı var, yerin üstündekinin de sıkıntısı var. Allah herkese kolaylık versin.”  şeklinde konuştu.

“BAZILARI DAHA FAZLA PARA KAZANMA HIRSINA İNSANLARI İÇERDE ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYORLAR”

Kaçak ocaklarla ilgili gazetecinin sorduğu bir soruya yanıt veren Atalay, kaçak ocaklarda meydana gelen kazaların cinayet olduğunu ve cezaların da artırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Şimdi düşündüğünüz zaman kapalı ocağı açıp orada bir işçi can veriyorsa, iş kazasından ölüyorsa o iş cinayeti. Ha silahla adam öldürdün, ha kapalı ocağı açıp içerde çalıştırdın ben bunu üç senedir dillendiriyorum, dillendirmeye de devam ediyorum. Bu adam vurmaktan farkı yok ki, kapalı ocağı aç, insanları içeri sok insanlar ölsün. İki tane arkadaşımız öldü, soyadı da ikisinin de Korkmaz. Bir tane de yaralımız var. Bu maalesef ben şimdi ne olduğunu, ne gittiğini Vali Beyin ne yaptığını yakınen biliyorum. Valiyi ben Soma’dan, Manisa’dan tanıyorum. Yani maalesef bazı işverenlerimiz var, düzgün işini yapıyorlar, işçinin sigortasını, vergisini kuralına uyuyorlar, ama bazıları daha fazla para kazanma hırsına insanları içerde öldürmeye devam ediyorlar. Yani bu cezalar demek onlara az geliyor. Bu cezaların limitini artırmak lazım. Bu son olur diye umut ediyorum ama maalesef son olmuyor. Yani iki tane Korkmaz gitti, bir daha olmaz diye temenni ediyorum. Yani bu cezayı versinler onu söylüyorum, 3 senedir de bunu dillendiren benim. 3 senedir bu konuyu konuşuyorum.  İnşallah son olur" diyen Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni asgari ücret ve Emeklilikte Yaşa(EYT) takılanlarla ilgili de açıklamalarda bulundu.’’ifadelerini kullandı.

YEŞİL: İLK ZİYARETİ ZONGULDAK’A YAPMANIZ BİZE MUTLULUK VE GURUR VERDİ’

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil de yaptığı konuşmada, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türk-İş kongremizden sonra ilk ziyareti Zonguldak’a yapmanız bize mutluluk ve gurur verdi. Her şart altında bizler mücadelemizi sürdüreceğimizi söylemiştik. Sizlerin de yanımızda olmanızı bilmemiz hem madenciler, hem Zonguldak halkı bizlere ayrıca mutluluk veriyor. Bu anlamda tekrar hoş geldiniz. Sizler sadece işçilerin değil mazlumların, gariplerin herkesin yanında oldunuz. Bunu tüm Türkiye biliyor bu anlamda ben size tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER