TÜRKALİ'DE Kİ TURİSTİK TESİSİN SATIŞININ İPTAL EDİLMESİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

TÜRKALİ'DE Kİ TURİSTİK TESİSİN SATIŞININ İPTAL EDİLMESİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, Zonguldak İl Genel Meclisi'nde satışına onay verilen Özel İdare'ye ait olan Türkali'de ki turistlik tesisin satışının iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Kamusal zararın söz konusu olduğu ve satışın iptali için Vali Mustafa Tutulmaz'a seslendiğini belirten CHP Kilimli İlçe başkanı Erol Sarıal şunları söyledi:

1. TESİSİN BOYUTU

Kilimli Türkali Tesisleri 5 bin 300 Metrekare bir alan üzerine kurulu. 22 Odası, 1 adet Gazinosu ve Plajı olan turistik bir Moteldir.

2. TESİSİN KONUMU

Hemen yanından karayolu, önünden tren yolu ve deniz ulaşım yolları geçmektedir.  Önünde salınarak uzanan masmavi Karadeniz’den yukarı dik olarak yükselen kayaların üstünde kartal yuvası görünümünde, açık denize ve plaja hakim bir konumdadır. 

3. TERSİSİN GEÇMİŞ ÖYKÜSÜ

Zonguldak İl Özel İdaresinin envanterinde bulunan Türkali Motel yaklaşık 22 senedir Özel girişimci tarafından işletilmektedir. 2018 yılı mart ayında 1 milyon 588 TL muhammen bedel ile satılmak üzere ihale edilmek istenmiş, ancak o günkü CHP’li İl Genel Meclis üyelerinin karşı çıkması sonucu ihale reddedilmiştir. 

4. KİLİMLİ TÜRKALİ TESİSİN GELECEKTE OLASI AVANTAJLARI

a. Karadeniz’de yaz turizmi süresi giderek daha da uzamaktadır. 

b. Ege ve Akdeniz’de kavurucu sıcaklar giderek artmaktadır.

c. Turizmde, yalnızca deniz, kumsal ve güneş tercihinden uzaklaşılmakta. 

d.  Yerli ve yabancı turistler için doğa ile içi içe bir çok aktivite öne çıkmaktadır. 

e. Önemli sayıda nüfus ve iş gücü çekme potansiyeli olan Filyos limanına yaklaşık 5 dakika, 

f. Çaycuma Saltukova hava alanına ise 20 dakika uzaklıktadır.

KİLİMLİ TÜRKALİ TESİSİNİN SATIŞI İPTAL EDİLMELİDİR 

İl Genel Meclisi Üyelerine ve Zonguldak Valisine Çağrıda bulunuyorum. 2018 yılı ihale bedeli ile 2020 yılı ihale bedeli karşılaştırıldığında iki yılda tesisin değerinin yaklaşık iki katına çıktığı anlaşılmaktadır.  Zonguldak’ın diğer ilçelerinde kamu (halkın) malını özel şahıslara devir ihaleleri için de aynı kamu zararının oluşacağı kuşkusunu taşıyoruz. 

AKP’li İl Genel Meclisi üyelerinin, Kilimli Türkali turistik tesisinin ve diğer ilçelerimizdeki satış ihaleleri için öne sürdükleri bütün gerekçeler yanıltıcı ve çürüktür. Şöyle ki; Elde edilecek para ile yeni tesisler yapmak bir yana, böyle tesislerin temeli bile atılamaz. Bu ihalede muhammen bedel üzerinden elde edilecek gelir ile makine parkının yenilenmesi bir yana, iki adet iş makinesi dahi satın alınamaz.  Açık arttırma sonucunda, ihale bedelinin üstünde 3 milyon TL gelir elde edildiği var sayılırsa, 3 daire değerinde ancak bir gelir elde edilebilir. Atadan kalının, kısa günün karı şeklinde miras yedi tavrıyla haraç mezat satılması vicdanımızı incitmektedir.Yazık değil mi? Sonuç olarak Kilimli Türkali turistik tesisi ve diğer tesislerin ihale ile satışında kamusal zarar söz konusudur.   

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyelerine, Zonguldak Valiliğine, 24 Kasım 2020 tarihinde yapılacak ihaleyi iptal etmeleri çağrısında bulunuyoruz.  

Zonguldak kamuoyuna ve ilgili kurumların bilgisine saygıyla duyurulur."

 

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2020, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER