TÜRKİYE BİR ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR

TÜRKİYE BİR ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR

TÜRKİYE BİR ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalık meclis grup toplantısında konuşmasını yapmak için geldi.
Bugünkü Ak Parti Meclis grup toplantısına Devrek Kadın Kolları iştirak ederken, Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da toplantı salonunda yerini aldı.
Toplantı salonunda şu sıralarda konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;
Ülkemizin sınırları boyunca büyük bir mücadele verdiği bir dönemde sizlere hep birlikte çok önemli görevler düşüyor. TBMM sıradan bir kurum değildir. 15 Temmuzda darbecilerin karşısına dikilmiş bir Meclistir. Bugün de öncü ve örnek bir duruş sergileyen gazi Meclisimizin tüm üyelerine milletin adına teşekkür ediyorum. TBMM 16 Nisan halk oylaması ile kabul edilen yönetim sistemi değişikliği konusundaki dirayetli tutumu ile önceliğinin millet olduğunu göstererek ayrıca bir takdiri hak etmiştir.
Bugün istihdamdaki gelişmelerden, hukuki ve idari hazırlıklara kadar reform gündemimizle ilgili hususları paylaşacaktım. Bugün özellikle kurulacak, Antarktikadaki Türk üssü için çalışmalar yapmak üzere uğurlayacağımız bilim adamlarımızın çalışmalarından söz edecektim ancak dönemin öncelikli konularını milletimizle paylaşmamız gerekiyor.
BURADAN İKAZ EDİYORUZ
Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Egedeki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrısta ve Egede haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz.

TÜRKİYE BİR ÇADIR DEVLERİ DEĞİLDİR
Stratejik ortağımız, müttefikimiz kalkıp da PYDye parasal desteği, silah yardımları yetmiyormuş gibi yapma kararı bizim de aldığımız ve alacağımız kararı etkileyecektir. Şunun iyi bilinmesi lazım. Türkiye bir çadır devleti değildir. Asırlara bani olan bir devlet anlayışımız vardır. Biz gereği neyse bunu yaparız. Bir ölürüz bin diriliriz. Bu böyle bilinmeli. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmak için yakından takip ediyorlar.
BİZİM İÇİN AFRİN NEYSE KIBRISTAKİ EGEDEKİ HAKLARIMIZ DA ODUR
Sadece faillerini küçültür ve seviyesiz hale getirir. Türkiye tarihten, anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan gelen haklarının takipçisi olacaktır. Bizim için Afrin neyse Kıbrıstaki Egedeki haklarımız da odur. Bu operasyon sebebiyle hala ülkemizi suçlayanlar önce bölgedeki tünellere, kulelere baştan aşağı silahlandırılmış köylere bir baksınlar. Eğer ortadaki görüntüye rağmen tüm bu hazırlıkların ülkemize yönelik olmadığını iddia edenler varsa artık onlara söyleyecek sözümüz yoktur.
NATO EŞİTTİR ABD DEĞİLDİR
Tahammül edemeyenler bizden teröristlere teslim olmamızı istiyorlar. Bu nasıl NATO üyeliği. Biz NATOda berabersek, NATOnun maddeleri, hükümleri neyse Türkiye ne kadar uyuyorsa Amerikanın da o kadar uyması gerekir. Şunun da bilinmesini istiyorum. Türkiyenin Cumhurbaşkanı olarak, NATO eşittir, ABD değildir. Tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. Hepimiz aynı şekilde uymak durumundayız. Sen kalkar da YPGyi, PYDyi bize göre terör örgütü değildir diyorsan, NATOda müttefikin olan ülkeye bu saldırıyorsa, NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir. Ne derlerse desinler, güvenlikten sorumlu temsilcileri geldi, Dışişleri Bakanları da gelecek. Onlarla da konuşacağız. Hakka hukuka uygun şekilde yürümezse bunun adı ortak veya müttefiklik veya model ortaklık olmaz.

DEAŞ TİYATROSUNUN SONU GELDİ
İlk gelen haberler şu anda 550 milyon civarında parasal destek ama bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağına yönelik de şu anda fiskoslar var. Kaç tane DEAŞlıyı yok ettiniz. DEAŞlıyı nereye sevk ettiniz. Ortada hiçbir gerçek, kabullenebilecek hiçbir vaka yok. Biz bölgede kimin kiminle birlikte olduğunu, ne yaptığını, kime hangi imkanların sağlandığını tespit ediyor, kaydediyoruz. Artık hiç kimsenin DEAŞ bahanesini kullanma hakkı yoktur. Suriye ve Iraktaki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Bunların PKKlı olduğuna dair işaret görmedik diyenler, kör veya aptal değillerse, art niyetlidir.
OSMANLI TOKADI YEMEMİŞ OLDUKLARI ÇOK AÇIK
Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiyeyi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını görecekler.
AMERİKA HALKININ DUYARLILIĞINI GÜNDEME GETİRMEK İSTİYORUM
Hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi imha edeceğiz. İşte o zaman teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar. Ben şu anda buradan Amerika halkına sesleniyorum. Amerikanın bütçesinden çıkan bu paralar Amerikanın halkının cebinden çıkan paralardır. Bu konuda Amerika halkının duyarlılığını da gündeme getirmek istiyorum. Şu anda milli bütçeden böyle bir paranın çıkması manidardır. Madem ki takke düşmüştür, kel görünmüştür. Açıkça konuşmanın zamanı da gelmiştir.
ARTIK HİÇBİR ŞÜPHEYE MAHAL OLMAYACAK ŞEKİLDE TANIYORUZ
Son dönemde yaşadığımız gelişmeler bazı hakikatleri dünyaya da göstermeye yetiyor. Karşımızdaki teröristlerin, görünürdeki PKK, PYD, YPG, FETÖ gerisindeki güçleri artık hiçbir şüpheye mahal olmayacak derecede tanıyoruz.

EN BÜYÜK PAYLAŞIM SAVAŞI YAŞANIYOR
Hemen yanı başımızdaki koskoca coğrafyada 2. Dünya Savaşından sonraki en büyük paylaşım savaşı yaşanıyor. Birileri Türkiyeyi de bu paylaşım kavgasının bir parçası olarak görüyor. Bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız yoktur.

EN BÜYÜK HAYSİYET VE ONUR SAVAŞINI YÜRÜTÜYORUZ
Türk milleti olarak bu toprakları kanlarımızla yoğurarak vatan haline getirdik. Hiç kimsenin bizi çevremizdeki kimi toplumlar gibi dünyanın dört bir yanına savurmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizle birlikte Kurtuluş Savaşımızdan sonraki en büyük haysiyet ve onur savaşını yürütüyoruz.

GELECEĞİMİZİN MÜDAFAASINI YAPIYORUZ
Birileri burada sadece masa başında hazırlanmış projelerini uygulamaya çalışıyor olabilir biz ise tüm gücümüzle vatanımızı koruyor, geleceğimizin müdafaasını yapıyoruz. Onlar dünyevi çıkarlarından vazgeçmezken biz nasıl olur da vatanımızdan, ezanımızdan vazgeçebiliriz.

TÜM İNSANLIĞA İBRET OLACAK YİĞİTLİKLERE İMZA ATILIYOR
Dün çukur eylemlerinde ve Fırat Kalkanında destan yazan kahramanlarımız bugün de Zeytin Dalı Harekatında tüm insanlığa ibret olacak yiğitliklere imza atıyor. Bizim teröristlerin üstesinden geleceğimize hepsini de inlerine gömeceğimize inancımız tamdır. Bizim teröristleri besleyip semirterek üzerimize salanlarla baş etmemiz konusunda kendimize güvenimiz tamdır.

34 YILDIR YAKAMIZI BIRAKMIYOR
Gerekirse yedi düvelin de üstesinden gelme mücadelesini vereceğiz. Bizi asıl yaralayan içimizdeki gafillerdir, kuklalardır. Geçen her gün bu hainlerin gerçek yüzü biraz daha ortaya çıkıyor. PKK dış desteğe sahip bulunsa da kendi içimizde palazlanmış bir başka ihanet şebekesidir. Sadece kötülük etmek, insanlara zulmetmek için kurulmuş bir örgüt, 34 yıldır yakamızı bırakmıyor. Bölücü örgüt önce Irakta, Kandil ve çevresinde yuvalanmıştı. Şimdi de Suriyede sınırlarımızın tamamını kapatmayı hedefliyor. Bir grup siyasetçimiz de bu örgütlere hak ettikleri şekilde terör örgütü bile diyemiyor. Burada izlediniz ama bir de beraber izleyelim diyorum. Terör sevicilerin söylemleri ekrana gelirse isabetli olur. Görüntülerde kimlerin olduğunu, neler söylediğini bir daha tazeleyelim, görün istedim. Zira, tüm milletimizin bazı gerçekleri bilmesi gerekiyor. Ana muhalefetin genel başkanı, yardımcıları, mensupları neler söylüyor. Terör örgütünün uzantısı durumunda partinin temsilcisi neler konuşuyor. Nerede bu, içimizde. Türkiyede.
SİYASİ AHLAKIN VARSA DERSİN Kİ...
PYD bir terör örgütüdür, DHKP-C bir terör örgütüdür diyememektedir Bay Kemal. Siyasi ahlakın varsa açıkça dersin ki bunlar birer terör örgütüdür. Hiçbir zaman Nusraya terör örgütüdür diyemedi diyor. Bir daha söyleyeyim, Nursa, El Kaide bir terör örgütüdür. Ama senin kulağın var duymazsın, dilin ağzın var ama hakikati söyleyemezsin. Diğerlerinden hiçbir farkı yok.

CHPNİN CİBİLİYETİNİN GEREĞİ BU
Son kongrede adeta ödüllendirilerek bizzat genel başkanı olarak CHP PMye seçtirilen birisi var. Bu kişi şehitlerimizin ailelerinden özür dileyerek ifade ediyorum Hayatta hiçbir şeyden tiksinmedim, şehitler ölmez, vatan bölünmezden tiksinmediğim kadar diyor. Bunu duyurmaktan başka görevim olabilir mi? Sadece bununla da kalmıyor. Uykumdan uyrndıran ezan için camiyi basıp imam mı keseyim de diyor. Bu CHPnin cibiliyetinin gereği bu. Bunlar yeni bir şey değil. Bunlar camilerimizi ahırlara çeviren değil mi? CHPnin mazisi bu. İstanbulda belediye başkanlığı yaptım. Sadece sur içinde yüzlerce tarihi camiyi bunların nasıl yıktığını biliyorum.

AYRINTILAR GELİYOR

 
 
 
 
 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER