Türkiye Kamu-Sen’in 27. yaşını kutluyor

Türkiye Kamu-Sen’in 27. yaşını kutluyor

Türkiye Kamu-Sen’in 27. yaşını kutluyor

Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türkiye Kamu-Sen’in 27. yaşını coşku ve heyecanla kutladığını söyledi.
Bacıoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Türk Memur hareketinin kalesi,  Türkiye’nin en etkili sivil toplum kuruluşu Türkiye Kamu-Sen, 27.yaşını coşku ve heyecanla kutluyor.
Bu güzel ve nadide teşkilatın kuruluşunda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurucu Genel Başkanımızdan bu güne dek görev yapan yönetici, üye her kademede mücadeleye katkı sağlayan arkadaşlarımızı sevgi ve saygı ile yad ediyor, ebedi hayata göç eden tüm dostlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.
Bilinmelidir ki, Türkiye Kamu-Sen var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olacak, devletimiz var oldukça da bu şanlı teşkilatımız var olacaktır. Allah’a şükürler olsun ki, eğilmeden, bükülmeden; hak bildiğinden dönmeden, savrulmadan; tahriklere kapılmadan, tehditlere aldırmadan; bu yoldan bir kez olsun sapmadan 27 yılımızı doldurduk. Her mazlumun çaldığı ilk kapı, sığındığı tek liman, güvendiği tek kurum Türkiye Kamu-Sen’dir.
Gururluyuz…
Çünkü 27 yıldır, hareketimizin merkezine aldığımız millet sevgisinden, vatan sevdasından ve hizmet aşkından bir an dahi ödün vermedik.
Gururluyuz… Çünkü 27 yıldır, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerinden, kamu görevlilerimizin haklarının korunup geliştirilmesi, daha iyiye, daha güzele ulaştırılması emelimizden asla geri adım atmadık.
Gururluyuz… Çünkü 27 yıldır, bir kez olsun memuru satan, sarı sendika yaftasına muhatap olmadık.  
Biz, örgütlenmenin yasak olduğu, 12 Eylül darbesinin izlerinin en derinden hissedildiği bir dönemde, hak yoluna adanmış bir ömürden başka sermayesi olmayan bir avuç dava adamının desteğiyle bu yola çıktık.
Allah’a şükürler olsun ki, eğilmeden, bükülmeden; hak bildiğinden dönmeden, savrulmadan; tahriklere kapılmadan, tehditlere aldırmadan; bu yoldan bir kez olsun sapmadan 27. yılımızı doldurduk.    
Bayrak, bir milletin devletinin, bağımsızlığının, özgürlüğünün nişanesi… Yüreğimizdeki bayrak sevdasını, logolarımızın tam ortasına işledik. 
İşte biz, hak arama anlayışımızın ruhunu, milli-manevi değerlerimizden, mücadele azmimizi şanlı tarihimizden, gücümüzü de bugün her şeye rağmen 450 bine ulaşan değerli üyelerimizden alıyoruz. Yarım milyona yaklaşan büyük bir kitlenin aile sıcaklığı içinde bütünleştiği bu yuvada, ortak amaç ve sevginin ortaya çıkardığı sinerji ile memurlarımızın hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz.
Bu doğrultuda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği; ülkemiz insanının ve kamu çalışanlarının ezilmişliğine son vermek, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz.  Kurulduğumuz günkü aşk ve şevkle yürüttüğümüz bu mücadele, ILO standartları ve uluslararası sözleşmeler referans alınmak suretiyle grevli, gerçek anlamda toplu sözleşmeli, siyasete katılma hakkını da içeren, evrensel sendikal haklar temelinde şekilleniyor. 
Bütün amacımız ise refah ücretini elde etmiş, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir kamu çalışanı; birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yaşayan, huzurlu bir topluma kavuşmaktır.  Ancak bir tarafta, devleti temsil eden memurların haklarının ellerinden alınması, iş güvencelerinin yok edilmesi, maaşlarının hayatın gerçekleri karşısında eriyip gitmesi girişimlerinin diğer tarafta ise her geçen gün biraz daha görünür hale gelen, milletimize karşı yürütülen üstü örtülü bir küresel savaşın etki alanında kalmaktayız.
Türk milletinin ve kamu görevlilerinin türlü mecrada aleni olarak sırtından bıçaklandığı bir dönemi yaşarken hem kamu görevlilerimizin haklarına hem de varlığımızın teminatı Türkiye Cumhuriyeti ve temelleri üzerinde yükseldiği tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de ne hak yiyen ne de hakkı yenen olmamaya gayret ediyoruz. 
İşte bu nedenledir ki, her mazlumun çaldığı ilk kapı, sığındığı tek liman, güvendiği tek kurum Türkiye Kamu-Sen’dir.  İşte bu nedenledir ki, son 27 yılda memurlarımızın neredeyse bütün kazanımlarının temelinde Türkiye Kamu-Sen’in azimli mücadelesi yatmaktadır. 
27 yıl önce alevlenen bu mücadelemiz emekle, alın teriyle, çileyle harmanlanmış ve bugün yüzü Türk memuruna dönük, hedefi aydınlık bir gelecek olan bir sevda ateşine dönüşmüştür. Atalarımız, “Doğru duvar yıkılmaz” demiş. Türkiye Kamu-Sen de kuruluşundan beri teslim olmadan, satmadan, satılmadan, yanlışa “Doğru” demeden, dik duruşun, doğrunun ve haklının yanında olmanın sembolü olarak, dosdoğru bir duvar gibi ayaktadır, yıkılmamıştır, yıkılmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 27.kuruluş yıldönümümüzü kutluyorum. Var olsun Türkiye Kamu Sen.”

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2019, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER