Türkmen engellileri unutmadı!..

Türkmen engellileri unutmadı!..

Türkmen engellileri unutmadı!..

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Polat Türkmen3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Polat Türkmen, yayınladığı mesajda Devlet olarak engellilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyleyerek:  “Günlük hayat içerisinde kimseye muhtaç olmadan yaşamak, insan onuruna yakışır biçimde yer almak herkesin olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın da en temel hakkıdır. Bu hakkın sağlanmasında başta devletimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerine önemli görevler ve sorumluluklar düşmekte.

Devletimiz son yıllarda sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirerek, engelli vatandaşlarımız konusunda pozitif ayrımcılıklar yapmış, reform niteliğinde yasal düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Yapılan düzenlemeler sayesinde engelli vatandaşlarımız hayatın her alanda eskisinden daha fazla yer almaya başlamışlardır.

Engellilerin mevcut sorunlarına çözüm üretmek, onların sosyal hayata ve insani yaşam standartlarına kavuşturmak ve onları varlığından gurur duyan, özgüveni olan birer vatandaş olmalarını sağlamak ise sosyal refah ve huzur için olması gereken bir olgudur. Kamu kurum ve kuruluşlarında ve sosyal hayatın her alanında engellilere yaşamı ulaşılabilir kılmak, onların hiçbir engele takılmadan normal yaşamlarını sürdürülebilir kılmak da uygar bir toplum kimliği oluşturma noktasında önem arz etmektedir.

Kentimizde de bu kapsamda yürütülen çalışmalar ve kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmaya yönelik gerçekleştirilen projeler ile engellerin kalktığı, istihdam hayatında şehrimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olan engelli kardeşlerimizin de diğer engelli kardeşlerimize örnek olmasını diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle engellilerimizin sorunlarının en aza indirilmesi noktasında konunun gündemde tutularak toplumsal hassasiyetin güçleneceği bir hafta olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu huzurlu yarınlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 01:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER