Üç vekil garanti!

Üç vekil garanti!

Üç vekil garanti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde listelerin nokta atışı düzenlenmesi halinde 3 Milletvekilini Zonguldak’tan Ankara’ya göndereceklerini belirtti. Milletvekili listelerinde 1.sıranın mutlaka Zonguldak Merkez’e verilmesi gerektiğini belirten Başkan Zaman, ikinci sıranın Ereğli üçüncü sıranın ise mutlaka vadi bölgesi olarak bilinen Çaycuma-Gökçebey-Devrek bölgesine verilmesi gerektiğini belirtti.
24 Haziran seçimlerinde ki oy hedeflerini belirleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, CHP Zonguldak olarak 148 Bin oy rakamını gördüklerini bunun üzerine koyulacak olan 15-20 Bin oy ile yaklaşık olarak 165-170 Bin oranında oy hedeflediklerine dikkat çekti. Başkan Zaman, “Biliyorsunuz biz seçimlerde 148 Bin oy oranını gördük. Bunun üzerine 15-20 Bin oy daha aldığımız zaman 3. Milletvekilimiz de çıkıyor. Bunlar tabiki zor değil” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ VEKİL GARANTİ”
24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde liste yönteminin nokta atışı yapılması durumunda üç milletvekili çıkaracaklarını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “Tabi mutlaka herkes gibi bir öngörümüz var. Zonguldak’ta CHP seçmeninin tamamı yaklaşık olarak 1,5 Milletvekili gibi yapıyor. Dolayısıyla ne demektir bu? Milletvekili listesinin 1.sırası mutlaka Zonguldak Merkez’den olması 2. Sıranın Ereğli olması 3. Sıranın ise Vadi dediğimiz Çaycuma, Gökçebey, Devrek bölgesinden olması gerekiyor. Şimdi 1. Sıranın Zonguldak Merkez’den olmasının bir başka önemli boyutu daha var. Önümüzde ki yerel seçimlerde Zonguldak Belediyesi’ni almanın yolu 1.sıra adayının Zonguldak’tan olmasını gerektiriyor. 2. Sıra doğal olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktir ettiği Ünal Demirtaş olacaktır. Şuan Zonguldak’ta görülen tablo 3-3,5 milletvekili olarak gidiyor. Rüzgar biraz daha değişik eserse daha farklı olabilir. Şuanda ben 3 Milletvekilini garanti görüyorum. Sıralamada bu şekilde olursa ki ben isim üzerinde durmuyorum partimizden hangi isim bu sıralama ile olursa 3 vekilimiz garanti olur. Şimdi 3. Sıranın da Çaycuma’dan olmasının şöyle bir önemi var. Biliyorsunuz Bülent Kantarcı çok değerli bir isim. Avrupa standartlarında çalışan bir belediye başkanı. Kendileri o tarafta itici güç olacaktır. Çaycuma’da dediğim gibi bir durum olursa bize büyük bir katkısı olacaktır. Ben bunları söylerken hiçbir şekilde duygusallığa, hissiyata, ikili ilişkilere katmadan realite budur diye söylüyorum” dedi.

“15-20 BİN OY DAHA LAZIM”
CHP’nin Zonguldak’ta 148 Bin oyu gördüğünü bu rakamın üzerine koyulacak 15-20 Bin oy ile 3 vekilin rahat şekilde çıkacağının altını çizen Başkan Zaman, “Biliyorsunuz biz seçimlerde 148 Bin oy oranını gördük. Bunun üzerine 15-20 Bin oy daha aldığımız zaman 3. Milletvekilimiz de çıkıyor. Bunlar tabiki zor değil. Zaten biliyorsunuz toplum 16 seneden beri iktidardan da bıktı bir anlamda. Bu bıkkınlıkta toplumda bu değişimi ön plana çıkarıyor. Biliyorsunuz 2001’de bir siyasi parti hodri meydan dedi kendi ile birlikte diğer partiler sandığa gömüldü. Şimdi böyle bir tablo görünüyor ortada. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de 2.tura kalacak ve bizim 2. Turda oy oranımız %60 olacak “dedi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER