Uçar kutladı

Uçar kutladı

Uçar kutladı

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kabotaj Yasası’yla Denizcilik sektörünün canlanması ve denizciliğimizin gelişmesinin sağlandığını belirterek, denizcilikte lider olabilmek için daha çok çalışılması gerektiğini söyledi. 
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, üç yanı denizlerle çevrili Türkiye’de, denizciliği geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak için ortak çabanın ortaya konması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Bu kapsamda Türkiye’de denizcilik sektörünün, ekonominin dışa açılmasında ve uluslar arası ticaret sistemiyle bütünleşmesinde büyük rol üstlendiğini, denizcilik sektörünün korunup geliştirilmesi, sektöre destek olunması, deniz ticaret filomuzun rekabet gücünün arttırılması öncelikli amacımız olmalıdır. Ulu Önder Atatürk’ün ,’Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız’ sözünden hareketle bu alandaki çalışmaların hızlandırılacağını hatırlatarak, tüm vatandaşlarımızın Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nı kutluyorum”.
     Uçar, Kabotaj kanununun bir anlamda Kurtuluş Savaşı zaferini olduğuna işaret ederek “1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, bir anlamda Kurtuluş Savaşımızın denizlerdeki zaferidir. Ülkemiz Kabotaj Kanunuyla, Cumhuriyet öncesi yabancılara kapitülasyonlarla verilen deniz hâkimiyetine yeniden sahip olmuştur” dedi. 
    Hamdi Uçar kutlama mesajını şu sözlerle sürdürdü:    “Ülkemiz, üç kıtayı birleştiren uluslar arası deniz ulaşım yollarının üzerinde olan 8 bin 300 kilometrelik sahil şeridiyle ekonomik ve stratejik olarak önemli bir konumdadır. Bu konum itibariyle Türk ekonomisinin dışa açılma ve dünya ekonomisiyle bütünleşme çabası dış ticaretimizin yapısı ve gelişme potansiyeli dikkate alındığında denizcilik sektörümüzün ülkemizin ihmal edilmemesi gereken önemli sektörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Denizlerdeki hak ve çıkarlarımızın korunması açısından Kabotaj Kanunu’nun 82 yıl önce yürürlüğe girmesiyle, yabancılara verilen bu ayrıcalığın kaldırılması ülkemiz için büyük önem taşımaktadır.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER