Üçüncü sıralar savaşıyor!

Üçüncü sıralar savaşıyor!

Gündem67
Üçüncü sıralar savaşıyor!

Zonguldak’ta siyasi partiler 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere tam saha pres ile hazırlanırken kent genelinde ki sohbetlerin büyük çoğunluğu Milletvekili dağılımının ne şekilde gerçekleşeceği yönünde konuşuluyor. 
Genel olarak Zonguldak’ta 2+2+1 şeklinde milletvekili dağılımı olacağı ön görülürken siyasetin ana merkezini ise Ak Parti ve CHP’nin 3.sıra adaylarının göstereceği performans oluşturuyor. Ak Parti’den Hamdi Uçar, CHP’den Umut Başoğlu’nun göstereceği performans MHP 1.Sıra adayı Hamdi Ayan’ı büyük oranda etkileyecek.
CHP’den Umut Başoğlu canla başla sahada çalışırken Ak Parti’den Hamdi Uçar’da saha gezilerine devam ediyor. Ancak MHP adayı Hamdi Ayan’ın başarılı şekilde yürüttüğü uzun il başkanlığı görevi sonrası sahaya daha önce çıkması ve kamuoyu tarafından taktir toplaması dağılımı değiştirecek kanaatinin oluşmasına neden oldu. Ayan’ın özellikle işçi grevlerinde Ankara’da MHP Genel Merkezi ve Devlet Bahçeli nezdinde yaptığı girişimler vatandaş kanadında artı puan olarak Ayan’ın hanesine yazılmış durumda. 
Ayrıca Ak Parti ve İYİ Parti Milletvekili listelerine olan tepkinin MHP’li Hamdi Ayan’ın elini güçlendirdiği gerçeği ise kamuoyu tarafından sıkça dile getiriliyor. Özellikle Ak Parti seçmeni Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan’a oy vereceğini belirtirken Milletvekili listelerinde ise MHP 1.Sıra Milletvekili Hamdi Ayan’a oy vereceğini belirtiyor. Ayan’a oy vereceğini söyleyen Ak Partili seçmen bu durumunda ittifak ruhuna uygun olduğunu belirterek rahatsızlık duymayacağının da altını çiziyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 21:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER