Uçuşlar takdir aldı!..

Uçuşlar takdir aldı!..

Uçuşlar takdir aldı!..

“Bir önceki şirketin iflasından sonra büyük bir risk alarak bu uçuşları devraldık. İlk günden itibaren asla ümitsizliğe kapılmadık. Zonguldak Havalimanına gece uçuşu gerçekleştiren ilk şirket olmanın haklı gururunu yaşıyoruz."
15 Haziran 2019 tarihinde Düsseldorf’tan Zonguldak’a ilk uçuşunu başlatan Eurostar Flugresien GmbH, gurbetçilerden takdir almaya devam ediyor. Çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki kez Atlasglobal Havayollarına ait uçaklarla düzenlenen karşılıklı direkt seferlerde şimdiye kadar 18 gidiş ve 18 dönüşle toplam 36 kez uçuş gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 bin yolcunun seyahat ettiği uçuşların doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı.

"RİSK ALARAK UÇUŞLARI DEVRALDIK"

Uçuşları düzenleyen Eurostar Flugresien GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Sarı, NRW Gündem Gazetesine şu açıklamayı yaptı: “Bir önceki şirketin iflasından sonra büyük bir risk alarak bu uçuşları devraldık. İlk günden itibaren asla ümitsizliğe kapılmadık. Zonguldak Havalimanına gece uçuşu gerçekleştiren ilk şirket olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bölge halkının ilgisinden de son derece memnunuz. Şu ana kadar bir kez Düsseldorf Havalimanındaki olumsuz koşullar, Zonguldak Havalimanı pistinin uzunluk ve teknik olarak yetersiz olması ve yolcuların bagaj limitini aşmalarından kaynaklanan üç sorun yaşadık.

"ENGELLİ VE HASTA YOLCU SAYISI ÇOK FAZLA"

Gecikmelere neden olan bir başka faktör ise çok fazla özürlü yolcumuzun olmasıdır. Engelli ve hasta yolcularımızın sayısı çok fazla. Bu yolcularımızı uçağa bindirmek ve uçaktan indirmek uzun sürebiliyor. Direkt uçamamak ya da bagajları başka bir seferle göndermek bizim de arzu etmediğimiz ve bize ek maliyet getiren gelişmelerdir.  Yetkililer bu sorunları çözerse uçuşlarımızı daha rahat yapabiliriz. Bizler Zonguldaklı gurbetçilerimize hizmet etmek istiyoruz. Tüm personelimiz uçuşların aksamadan yapılabilmesi adına gayret gösteriyor. Elimizden geldiğince sezonu yolcularımızın keyifli bir uçuş tecrübesi yaşayarak bitirmesi için çalışacağız. Zonguldaklı gurbetçilerimizin de anlayışını ve desteğini bekliyoruz.

” UÇUŞLAR MEMNUNİYET VERİCİ

Karaelmas bölgesi vatandaşlarının Almanya’daki en önemli temsilcilerinden olan Avrupa Zonguldaklılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Karakulak, NRW Gündem Gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Avrupa Zonguldaklılar Derneği olarak hemşehrilerimizin memleketlerine en kolay ve rahat bir şekilde ulaşmaları adına hem Almanya’da hem de Türkiye’de mücadele ettik. Şu ana kadar yapılan uçuşlar memnuniyet vericidir ancak yaşanan gecikmeleri ve sorunları yakından takip ediyoruz. Zonguldak Valiliğinin öncülüğünde pist uzaması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Devlet Hava Meydanları İşletmelerinin de bu konuda bilgileri vardır. Bizler, Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimiz adına gelişmeleri yakından takip ediyor ve yetkili mercilerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin memleketlerine en kısa sürede varabilmeleri açısından çok önemli gördüğümüz bu uçuşların devamlı ve kalıcı olması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Yaşanan aksilikleri büyüterek ve abartarak bir yere varamayız. Bizler havalimanımızın hem iç hatlarda hem de dış hatlarda devamı adına gayret ediyoruz. Gelecek dönemlerde daha güzel günler bizleri bekliyor ancak kendi bindiğimiz dalı kesmeyelim.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2019, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER