Ünal Demirtaş sahalara indi!

Ünal Demirtaş sahalara indi!

Ünal Demirtaş sahalara indi!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yaklaşan yerel seçimlerde Zonguldak’ın AK Parti’yi ikaz edeceğine inandığını belirterek, “Emekli, işçi, çiftçi perişan, yüzü gülen çok az insan var ama Martın sonu bahar olacak” dedi. 
CHP’nin yerel yönetim anlayışını anlatan Demirtaş, “Bizler, huzurun ve hoşgörünün olduğu, hakça paylaşan, hesap veren ve şeffaf yönetilen kentler istiyoruz. Yoksulluğu yenen, üreten ve istihdam yaratan, ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmüş kentler istiyoruz. Gücümüz birliğimizden geliyor. İnanıyorum ki tüm Zonguldak,  31 Mart’ta Ak Partiye en ciddi uyarıyı sandıklarda yapacak ve tüm Zonguldak CHP’li belediyelerce yönetilecek” diye konuştu.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Tüm Zonguldak’ta kent merkezlerinde ve Beldelerde Belediye Başkan adayları ve CHP örgütleriyle, köylerde ise İl Genel Meclisi adaylarıyla çalışmalarına devam eden CHP’li Demirtaş, akşam saatlerinde deKdz Ereğli Yunuslu, Dedeler, Danışmentli, Yalnızcam, Dağlıca, Güzelyurt, Yazıcılar, Ova, Pembeciler, Ruşanlar ve Gebedoğan köylerine de ziyaretlerde bulundu. AKP’nin halkı giderek yoksullaştırdığını, emekli, işçi, esnaf, köylü, çiftçinin yani toplumun tüm kesimlerinin perişan olduğunu belirten Ünal Demirtaş, “İnanıyorum ki Zonguldaklı hemşehrilerim Ak Partiyi 31 Mart’ta  ciddi olarak  ikaz edecek. Martın sonu bahar olacak” dedi.

EN BÜYÜK SORUNLAR İŞSİZLİK VE EKONOMİK KRİZ
Zonguldak’ın Ak Parti döneminde bugüne kadar hak ettiği değeri ve önemi göremediğini, yatırımlardan yeterli payı alamadığını vurgulayan CHP’li Demirtaş, “Zonguldak merkezi bütçeye vergi ödemede ilk 15’in içerisinde. Ama hizmet anlamında merkezi bütçeden aldığı pay ile 40’tan sonraki sıralarda. Zonguldak’a haksızlık yapılıyor. Merkezi bütçeden gelen pay düşük olduğu için Zonguldak yeterli hizmeti alamıyor” dedi. Ünal Demirtaş, Zonguldak’ın en önemli sorunun işsizlik olduğunu, hem Zonguldak için, hem de bölge için büyük önem taşıyan Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun  (TTK) norm kadro açığının giderilmesinin işsizlik sorununun çözümü için önemli olduğunu anlattı. Demirtaş, şöyle konuştu:
“Türkiye yılda, demir-çelik, ağır sanayi, termik santraller ve yakacak olarak 37 milyon ton taş kömürü tüketiyor.  TTK’nınrödovanslı sahalarla birlikte üretimi ise 1.2 milyon ton. Yerin altında çok büyük bir kaynak var, yerin üstünde ise bir sürü işsiz gencimiz var. Neden biz kendi kömürümüzü çıkaramıyoruz? Önceden çıkarılıyorken, şimdi neden yapılmıyor. TTK’nın kurulu kapasitesi 5 milyon ton. 5 milyon ton da rödovanslı sahalardan çıkarılabilir. Aslında Türkiye yılda 10 milyon ton taş kömürü çıkarabilecek durumda. TTK’nın norm kadro açığı geçen yıl 6 bin 500’dü, şimdi 7 bin civarına. CHP olarak bizim baskılarımız sonucunda hükümet TTK'ya işçi alınacağı sözünü vermek zorunda kaldı. Aradan 1 yıl geçti, geçtiğimiz günlerde 1000 işçi alındı. Ama geçen 1 yılda 625 madenci emekli oldu. Alınanlar emekli olanların yerini bile zor doldurdu. 36 bin gencimiz iş için müracaat etti ama 35 bini evlerine boynu bükük döndü. Bir çok köyden tek bir kişi alınmadı.Yerli ve milli kömür üretmemiz için işçi açıklarını kapatmamız lazım. Senelik 5 milyar dolar kömür parası ödüyoruz. Ereğli Demir Çelik’e, Karabük Demir Çelik’e, Eren Enerji’ye Zonguldak kömürü gitmiyor. Rusya’dan, Kolombiya’dan, Güney Afrika’dan kömür geliyor. Zonguldak’ta kömür bulamıyoruz. İşsizliği çözmeleri için iktidara uyarı yapmamız lazım. 31 Mart yerel seçimleri bunun için bir fırsat.”
KARIŞ KARIŞ GEZİYOR
Yerel seçime çok az zaman kala Zonguldak’ta gidilmedik yer bırakmamayı hedefleyen CHP’li Demirtaş, her kesimden yurttaşın sıkıntılarını dinledi. Halkın en temel sorununun işsizlik ve ekonomik kriz olduğuna dikkat çeken Ünal Demirtaş, CHP’nin yerel yönetim anlayışının halkın temel sorunlarını çözmek olduğunu söyledi.  CHP’nin huzurlu kentlerde yaşamak için halkçı belediyecilik anlayışını benimsediğini, birbirinden değerli ve başarılı Belediye Başkan adayları olduğunu ifade eden Demirtaş, tüm Zonguldak’ın sorunlarını CHP’nin çözeceğini belirterek, CHP’nin Belediye Başkan Adayları ile İl Genel Meclis Üyelerine destek istedi.
“HESAP VEREN VE ŞEFFAF YÖNETİLEN KENTLER İSTİYORUZ”
Zonguldak Bakkallar, Tekel Bayii ve Kantinciler Odası, Disk Genel-İş Şubesi ve Zonguldak Tez-Koop-İş Şubesini,Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal ile ziyaret eden Ünal Demirtaş, esnafın, üreticinin, halkın, her kesimden vatandaşın yerel yönetimlerden beklentilerini ve talepleri olduğunu, Ak Partinin toplumu giderek yoksullaştırdığını, ekonomik krizin herkesi derinden etkilediğini, ifade etti.
CHP’li Demirtaş, CHP’nin yerel yönetimlerde temel ilkelerinden bahsederek şunları ifade etti: “Huzurun ve hoşgörünün olduğu, hakça paylaşan, hesap veren ve şeffaf yönetilen belediyelerin olduğu,  yoksulluğu yenen, üreten ve istihdam yaratan, ulaşım ve altyapı sorunlarını çözülmüş kentler istiyoruz. Nefes alan, sosyal adaleti sağlayan, kültür ve sanatı geliştiren, doğa dostu kentler istiyoruz. Gücümüz birliğimizden geliyor. İnanıyorum ki Zonguldaklılar 31 Mart’ta AKP’ye en ciddi uyarıyı sandıklarda yapacak, Zonguldak’taki tüm belediyeleri CHP kazanacak ve tüm Zonguldak’a bahar gelecek.”

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER