Uygur Türklerinden Duygulandıran Talep!

Uygur Türklerinden Duygulandıran Talep!

Uygur Türklerinden Duygulandıran Talep!

Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Doğu Türkistan’da Çin zulmünden kaçarak ülkemize sığınan mültecilerin Zeytin Dalı operasyonuna büyük destek verdiklerini ve silah altına alınmak istediklerine dikkat çekti. Çin zulmü altında direniş gösteremediklerini söylendiğine dikkat çeken Başkan Aygün, “ Niye savaşacaksınız dediğimizde ise kendi ülkelerinde çakı bile taşıyamadıklarını taşısalar dahi hapise atıldıklarını ve işkence gördüklerine dikkat çektiler. Bu sebeple Biz Çinlilere karşı duramadık. O sebepten bu ülkeye geldik. Suriye’ye düzenlenen harekatta Eğer bize silah verilirse cephane verilirse biz orada rahatlıkla savaşırız” dediklerini belirtti.

“İÇİMİZ KAN AĞLIYOR”
Özellikle Doğu Türkistanlı soydaşların Suriye’ye yapılan harekata büyük destek verdiklerini ve dua ettiklerini belirten Aygün, “ Başta Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz olmak üzere ki bunlar 500’e yakın bir sayıya tekabül ediyor. Biz bu ailelerin tamamı ile irtibat halindeyiz. Biz bu aileler ile birlikte karşılıklı istişarelerde bulunup sohbetler ediyoruz. Tabii aynı zamanda biz bu ailelerin Kızılay olarak eksiklerini tamamlıyoruz yardımcı oluyoruz. Çünkü onlar Bizim misafirlerimiz aynı zamanda kardeşlerimizde. Bu görüştüğümüz ailelerin tamamı ve hatta buraya gelerek görüştüklerimizde Afrin Harekatı ile ilgili görüşlerini açıkladılar. Kendileri bu noktada önerilerini söylediler ve destek verdiklerini belirttiler. Bizler de çok üzülüyoruz içimiz kan ağlıyor dediler. “ dedi.
“SİLAH VERİLİRSE SAVAŞIRIZ”
Uygur Türkleri’nin kendilerinin askere alınması halinde savaşa gitmek istediklerini belirttiğine dikkat çeken Kızılay Başkanı Nihat Aygün, “Kendileri bize Doğu Türkistan’da zulüm yaşadıklarını belirttiler. Çocuklarımız öldürdüler işkence yaptılar bizim ülkemizde bize sahip çıkamıyor dediler. O sebep de Türkiyeye geldiklerini ve bize kardeşlerimizin yanındayız dediler. Yine kendileri bize sahip çıktınız diyorlar. Türk ordusunun Suriyedeki Savaşına sahip çıktıklarını ve destek verdiklerini söylediler. Keşke biz askere alsalar. Biz de orada savaşsak diyorlar. Niye savaşacaksınız dediğimizde ise kendi ülkelerinde çakı bile taşıyamadıklarını taşısalar dahi hapise atıldıklarını ve işkence gördüklerine dikkat çektiler. Bu sebeple Biz Çinlilere karşı duramadık O sebepten bu ülkeye geldik. Suriye’ye düzenlenen harekatta Eğer bize silah verilirse cephane verilirse biz orada rahatlıkla savaşırız. Çünkü bir savaşçı bir milletiz diyorlar sürekli. Seve seve de ölürüz şeklinde ifadeleri var. Yine Özbekler aynı şekilde çok heyecanlılar bu konu hakkında. Onlarla görüşmemizde ise yine bizlerle Beraber olduklarını ve gerekirse savaşmak istediklerini belirtiyorlar. İnşallah Şehit vermeden Suriyeden askerlerimiz geri dönerler diye dualar ediyorlar” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER