Vali Bektaş BİLSEM'in maske imalatını inceledi

BİLSEM'DE 3D YAZICILARLA SÜREKLİ KULLANILABİLİR MASKE ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Vali Bektaş BİLSEM'in maske imalatını inceledi

Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’nde 3D yazıcılarla yüz koruyucu siperlik maske üretimine başlandı.

Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’nde Korona Virüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına destek amaçlı 3D yazıcılarla yüz koruyucu siperlik maske üretimine başlandı.

Merkez ilçede 3D yazıcısı olan okullardan alınarak Bilim ve Sanat Merkezine getirilen 9 yazıcı ile yapılan çalışmaya Bilişim Teknoloji öğretmenleri de destek verdi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş beraberinde İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner ve İl Mili Eğitim Müdürü Harun Akgül ile birlikte yapılan çalışmayı yerinde inceleyerek yapılan çalışma hakkında bilgi aldı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, “Yapılan çalışma ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılı süreçte sağlık çalışanları için çok önemli ve değerli. Ayrıca Bilim ve Sanat Merkezi bu anlamlı çalışma ile adeta fabrikaya dönüştürüldüğünü ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bilim Sanat merkezi her zamanki gibi üretmeye devam ediyor” dedi.

Kurum Müdürü Muharrem Çivicioğlu ise başta Vali Erdoğan Bektaş başta olmak üzere maske üretiminde kendilerine destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, 3D yazıcılarıyla destek veren merkez ilçe okul müdürlerine ve Bilişim Teknoloji öğretmenlerine teşekkür ederek üretimin tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER