Vali Bektaş Çanakkale şehitlerini andı...

Vali Bektaş Çanakkale şehitlerini andı...

Vali Bektaş Çanakkale şehitlerini andı...

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, her daim gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu kutsal vatanımıza sahip çıkmak, koruyup kollayarak, birlik ve beraberliğimize yönelen her türlü tehdide azim ve kararlılık ruhuyla karşı koymak her zaman sorumluluğumuz ve en önemli görevimiz olacaktır” dedi.

Vali Bektaş, yazılı açıklamasında, varlığımızın, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen sembolü olan Aziz Şehitlerimizi 18 Mart Şehitleri Anma günü dolayısıyla rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade etti.

Zonguldak Valisi şunları kaydetti:

“Büyük Türk milleti tarihi boyuna hiçbir zaman vazgeçmediği, uğrunda canını feda edecek kadar kutsal saydığı bağımsız ve özgür yaşama iradesiyle onurlu bir yaşam sürmüş, Aziz Şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde kazanılan,  tarihe yön veren büyük zaferlerle, varlığına kast eden girişimlere ve her türlü güçlüğe tek vücut halinde karşı koymuştur.

Bağımsızlık ve özgürlüğümüz uğrunda canını, ülkesi ve milletine adayan Aziz Şehitlerimize, Kahraman gazilerimize geçmişi büyük ve anlamlı zaferlerle dolu ordumuza şükran ve minnet duyuyoruz.  Bu gün aziz vatanımızda gururla ve özgürce yaşıyorsak, bunu gerektiğinde canını feda etmekten bir an olsun kaçınmayan Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçluyuz.

Ülkesi, Milleti ve bayrağı uğrunda canını veren, her daim gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu kutsal vatanımıza sahip çıkmak, koruyup kollayarak, birlik ve beraberliğimize yönelen her türlü tehdide azim ve kararlılık ruhuyla karşı koymak her zaman sorumluluğumuz ve en önemli görevimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; “18 Mart Şehitleri Anma Günü”  ile büyük bir azim, kararlılık ve inançla kazanılan “Çanakkale Deniz Zaferinin 105. Yıldönümünde”  başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, Tüm Kahramanlarımızı, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor,  bizlere emanet olan, her zaman sahip çıkarak yanlarında olacağımız aziz şehitlerimizin yakınlarına, hayatta olan gazilerimize,  aileleriyle birlikte sağlıklı,  uzun ömürler diliyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER