Vali Bektaş, "öğretmen sevgisi anne gibi"

Vali Bektaş, "öğretmen sevgisi anne gibi"

Vali Bektaş, "öğretmen sevgisi anne gibi"

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda Mehmet Çelikel Lisesi tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi. Törene Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Selim Alan, Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, İl Jandarma Komutanı Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Başkanı Zeki Tosun, Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı ve çok sayıda daire Müdürlüğü davetler ve öğretmenler katıldı.Tören öncesinde Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler resim sergisini ziyaret etti. Resimleri inceleyen Vali Erdoğan Bektaş resimleri beğendiğini ifade etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından açılış konuşmasını Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü İsmail Aşkar gerçekleştirdi. Aşkar konuşmasında, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını ifade etti.

KAPICI :''ÖĞRETMENLER MiHENK TAŞIDIR''

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı'da yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü gururla kutladıklarını belirterek şunları ifade etti: ''24 Kasım Öğretmenler Günü gururla kutluyoruz. 24 Kasım türk öğretmenlerinin şeref günüdür. İşte bu noktada öğretmenler mihenk taşıdır. Zaten Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu bağlamda ''Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır'' diyerek bu görevi ve sorumluluğu değerli öğretmenlerimize vermiştir. Öğretmenlik sevgi ve sabır mesleğidir. O öğretmen ki gösteriş yapmaz güçlüklere gönül rızası ile katlanır ve cesaret yolunu kaybedenlere yön verir öğrenme aşkını ve ruhundaki hazineleri minik yüreklerle paylaşır.Yıllar sonra öğrencileri ile karşılaşmak onları güzel yerlerde görmek onlar için büyük bir ödüldür. Tüm öğretmenlerimize selam olsun.'' dedi.

VALi BEKTAŞ ''ÖĞRETMENLiK PEYGAMBER MESLEĞiDiR''

Törende konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş, öğretmenliğin peygamber mesleği olduğunu belirterek şunları söyledi: ''Öğretmenler Günü'nün önemine yakışır konuşmalar yapmamız gerekiyor. Öğretmenlik kutsal kutsal bir kavram. Biraz romantik bir kavram, karşılıksız sevgi boyutu var. Öğretmenlik kutsaldır ne gibi annelik gibi. Çocuklarımız, öğrencilerimiz bu ülkenin bu milletin geleceğinin teminatıdır. Öğretmenler bilgileri çocuklarımıza aktarıyorlar.Geçmiş, gelecek, mevcut gelecek bağlantısını kurmakta aynı zamanda herkes sorumlu ama öğretmenler özel olarak bu konuda görevli. Öğretmenlik peygamber mesleğidir. 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum.'' dedi.Konuşmaların ardından şiirler okundu ve Vali Erdoğan Bektaş emekli olan öğretmenlere Şeref belgelerini takdim etti.

ÖĞRETMENLER KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER

 Törende ayrıca müzik dinletisi gerçekleştirildi.Mehmet Çelikel Lisesi Müdür ve öğretmenlerinden oluşan koro, söylediği türkülerle dinleyicileri coşturdu.Törende resim komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından hediyeleri takdim edildi. Program adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni ile son buldu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER