Vali Bektaş'tan 23 Nisan mesajı

Vali Bektaş'tan 23 Nisan mesajı

Vali Bektaş'tan 23 Nisan mesajı

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yayımladığı mesajla kutladı.
Vali Bektaş mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bugün Cumhuriyetimizin en köklü kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99.Yıldönümü ile, Gazi Mustafa  Kemal ATATÜRK’ün geleceğimizin teminatı, değerli varlığımız sevgili çocuklarımıza armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını  büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  hayatını ülkesine ve milletine adayan, canından çok sevdiği yurdunun bağımsızlığını, özgürlüğünü bütün değerlerin üzerinde tutan kahramanlarımızın fedakârlığı ve özverili çabaları sayesinde kurulmuştur.
Aziz Milletimiz, varlığına, birliğine,  bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm  tehditlere karşı durmuş, her türlü yokluğa rağmen asil milletimizin fedakârlığı, kahraman ordumuzun cesareti sayesinde tarihin akışını değiştiren, destansı,  büyük ve eşsiz savaşlardan zaferle çıkmasını bilmiştir.
Bu  şanlı zaferler milletimizin tarih sahnesindeki yerini almasını sağlamış, büyük önder Atatürk’ün ;  “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” söylemiyle hayat bulan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı da, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veren milletimizin ve kahraman ordumuzun zafere olan inancını  azim ve  kararlılığını arttırmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu hazırlayan çok önemli bir adım olmuştur.
Aziz Milletimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla kendi geleceğini tayin etme hakkına kavuşmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi aldığı tarihi kararlarla, bölünmez bütünlüğümüz ve bağımsızlık yolunda yürütülen çabalara yön vererek geleceğimize ışık olmuştur.
Milli İrademizin temsil edildiği,  milli egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu anlamlı günü, aydınlık yarınlarımızın ve  ülkemizin geleceği olarak gördüğü çocuklarımıza armağan eden Atatürk, onlara duyduğu güveni, verdiği önem ve değeri en güzel şekilde göstermiş, Cumhuriyetimizin çocuklarımızın, gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine, sonsuza dek  korunup yaşatılacağına olan inancını ortaya koymuştur.
 Bizler de çocuklarımızın kendilerinden beklenen sorumluluk duygusuyla hareket ederek aklın ve bilimin ışığında ülkemizin daha da gelişmesi ve kalkınması yönünde her türlü çabayı göstereceklerine, önemli başarılarla geleceğimize yön vererek ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine içtenlikle inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer halkımızın ve en değerli varlığımız çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER