Vali Bektaş'tan 24 Temmuz mesajı

Vali Bektaş'tan 24 Temmuz mesajı

Vali Bektaş'tan 24 Temmuz mesajı

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını yayımladığı mesajla kutlandı.
Vali Bektaş mesajında şu görüşlere yer verdi: “Doğru, tarafsız ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi olan basın; haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı, demokrasimizin yaşaması ve gelişmesini sağlayan en temel kurumlarımızdan birisi olmuştur.
Doğru ve tarafsız haberlerle bilgilendirilen kamuoyunun sorunlara duyarlı yaklaşması ve demokrasimizin güçlenmesine katkısı büyüktür.  Türk basınının da basında sansürün kaldırılışından sonra geçen süreçte toplumsal yaşantımızdaki etkinliği hızla artmış, ülkemizde ihtiyaç duyulan temel hak ve özgürlüklerin korunup kullanılmasında önemli katkıları olmuştur. 
Toplumu aydınlatıp haber verme, aksayan hususları dile getirme,  gerekiyorsa eleştirme, toplumsal bilinci güçlendirme gibi sorumlulukları bulunan basının yerine getirdiği bu önemli kamusal göreviyle sağduyulu, toplumsal sorunlara duyarlı bir kamuoyunun oluşması yönündeki sorumluluklarını da hassasiyetle yerine getirdiği görülmektedir.
 Basınımızın toplumsal hayatımızda var olan yeri ve güvenilirliğinin devam etmesi; tarafsız, objektif, doğru, basın meslek esaslarına bağlı, kişilik haklarına saygılı bir habercilik anlayışının her daim benimsenmesi ile mümkün olabilecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü olan bu günde “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyor,  basınımıza çalışmalarında başarılar, çalışanlarına kolaylıklar diliyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2019, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER