Vali Çınar, Narko Tır hakkında bilgi aldı!

Vali Çınar, Narko Tır hakkında bilgi aldı!

Vali Çınar, Narko Tır hakkında bilgi aldı!

Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın daha önce Zonguldak’a geleceğini duyurduğu ‘Narkotik Eğitim Tırına’ ilk ziyaret Zonguldak Valisi Ahmet Çınar tarafından gerçekleştirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, madde kullanımı ve bağımlılıklarla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekmek, gençleri, ebeveynleri, eğitimcileri ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hayata geçirdiği Narkotik Eğitim Tırı Projesi Zonguldak  gelerek vatandaşları bilinçlendiriyor. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, narko tır içinde yaptığı açıklamada uyuşturucu bağımlılığı ile mücadeleye dikkat çekere Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın kişisel girişimleri ile Narko tırın Zonguldak’a geldiğinin altını çizdi.

“TEDBİRLER BAZEN YETERLİ OLMUYOR”
Uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çeken Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu büyük bir sorun haline geldi. Modernleşme arttıkça şehirleşme arttıkça insan yalnızlaştıkça birçok nedenlerden dolayı temininde de kolaylıklar artıyor. Şimdi iyi biliyorsunuz tabletten haplar şeklinde kimyasallarla yapılan uyuşturucular var. Tüm bu nedenleri bir araya getirdiğinizde bağımlılık önemli bir sorun haline geliyor. Tabii Allah başa vermesin empati yapabilmek lazım. Biz görevimiz nedeniyle bu tür aileler ve çocuklarla karşılaşabiliyoruz. Çok vahim sonuçları olan, bütün ailenin huzurunu yok eden çok kötü tehlikeli bir alışkanlık bağımlılık dediğimiz olay. Devlet yöneticileri olarak, hem polis hem Jandarma ve tüm güvenlik birimleri olarak, Eğitimciler olarak herkes hepimiz toplumun her ferdi bununla mücadele etme de kendini görevli saymalıdır ve elinden geleni yapmalıdır. Bu ülkemiz açısından batılı ülkelere kıyaslayacak olursak Çok üst seviyelerde, Çok vahim durumlar da değil ancak önümüzde Duran tehlike, şehirlerimizde resmi görevlerimiz açısından uyuşturucuyla bağımlılıkla mücadele kurulları, polisimiz herkes çalışmalarını yapıyor, mücadelesini veriyor ve  tedbirlerini alıyoruz. Ama bunun her zaman yeterli olmadığını da görüyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMZII DAVET EDİYORUM”
Vali Ahmet Çınar vatandaşları bilinçlenmeye davet ederek, “Her şekilde bağımlılığı engelleyici her türlü tedbir insanların algısına etki edecek yöntemler sözler kullanılmalıdır. Burada bu tır da yapılan çalışmada bu yöntemdir. Bu etkili bir yoldur veya yöntemdir. İstanbul Emniyet müdürlüğümüzde teşekkür ediyoruz böyle bir çalışma yapmışlar.  Tır’da ki stantların biz hepsini gezdik dolaştık. Herkesin mutlaka Eğitim Tır’ını ziyaret etmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Emniyet müdürümüze de ben teşekkür ediyorum. Onun kişisel girişimleri ile kurmuş olduğu irtibatlarla, verdiği emekle bu eğitim Tır’ı şehrimize gelmiş oldu. Herkesi bu tırı ziyaret etmeye davet ediyoruz. Herkesin uyuşturucuyla mücadelede duyarlı olmasını buradan rica ediyoruz. Hep birlikte bu işte Tedbir alırsak bunu da en az seviyeye indirmiş oluruz ve inşallah da yok ederiz hepimizin ortak temennimiz budur” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER