Vali Çınar Vatandaşlarla Buluştu

Vali Çınar Vatandaşlarla Buluştu

Vali Çınar Vatandaşlarla Buluştu

Eskiden Devlette Paranoya Vardı!

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Dilaver Mahallesinde vatandaşlarla buluşarak sorunlarını dinledi. Toplantıya, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar,Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Zonguldak İl Emniyet Müdür Ahmet Metin Turanlı, Dilaver Mahalle Muhtarı Bülent Bektaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaş buluşmalarının ilk kez mahallelerde gerçekleştirildiği belirtilirken diğer mahallelerde de toplantıların yapılacağı belirtildi. Vali Çınar ayrıca konuşmasının ara başlıklarında devletin eskiden paranoya şeklinde ve hastalıklı biçimde yönetildiği fakat artık böyle bir durumun söz konusu olmadığı özgürlük, hak ve hürriyetler açısından çok ileri boyutlara ulaşıldığına dikkat çekti.


“ARANIZDA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
Vali Çınar, “bu çağ insanların fazla yoğun olduğu bir çağ. İletişim çok hızlı. Ulaşım çok hızlı. İşler git gide hızlanıyor. Dolayısıyla bizim her yere yetişmemiz, ulaşabilmemiz birebir anlamda mümkün olmuyor. Ama bunun fazlada bir önemi yok aslında. Önemli olan hizmetlerin halkımıza yetişiyor olması. Vatandaşların taleplerini dilekçe yoluyla kurumlara iletebilmesinin önünün açık olması gerekiyor. Öncelikle bunda bir anlaşalım. Muhtarımız 47 yaşındayım ilk defa bir vali geldi diyor ya. Şimdi bir başka köyde de önceki vali gelmişti bu bize daha gelmedi diyende vardır. Bu normal. Bu şehirde 380 adet köy var. Gönül hep iç içe olarak muhabbetle sorunları çözmek ister ama buna yoğunluktan dolayı fiilen imkan yok. Dolayısıyla bugün burda olmaktan ben çok mutluyum” dedi.
“LASTİK AYAKKABI LÜKSTÜ”
Türkiye’nin ekonomik anlamda çok daha ileri gittiğine işaret eden Vali Çınar, “Dünya değişiyor ama Türkiye çok daha hızlı değişti. Ben köyde büyüdüm. Bizim dönemimizde en baba ayakkabı lastik ayakkabılardı. Spor ayakkabı yok. Kunduru yok. İskarpin dediğimiz ayakkabı yok. Lastik ayakkabı aldın mı? tamam. Fiyakalı bir iş oluyordu. Şimdilerde ise hiçbir çocuğa lastik ayakkabı giydiremezsiniz. Bizim köyümüz şehre çok yakın olmasına rağmen 1983 yılında su geldi. 1985 yılında elektrik geldi. Şükür şimdi ulaşamadığımız alan yok. Ulaştığımız yerlerde sıcak asfalt talepleri geliyor. Standart arttı. Konforumuz artmaya başladı. Bu sevindirici bir şey. Ülkemizin de zenginleştiği anlamına gelir. Biz Kaymakamlığımız döneminde Reno araçlara binerdik. Şimdi bir kaymakam ona binse tüm ülkede olay olur. Geldiğimiz seviyeleri izah açısından söylüyorum. Antalya’da kaymakamken haber geldi hiçbir yol yapılmayacak. Sadece acil bir iş varsa ona para ayırın. Devletin para pulu çok da yoktu. Dolayısıyla çok iyi yerlere geldik. Artık iş yapmak için ya yer bulunamıyor. Ankara’dan bazen tazyik baskı geliyor size para ayırdık siz bunu niye harcayamıyorsunuz? Diyorlar. 3 bin dolar kişi başı gelirden bugün 15 bin dolarlara kadar geldik. Emin olun tüm dünyanın bize saldırması, ekonomik saldırılara rağmen vaziyetimiz çok şükür çok iyi durumda” dedi.
“ESKİDEN PARANOYA VARDI”
Türkiye’de eskiden devlet aklının paranoya ile yürüdüğünü ancak artık devrim niteliğinde değişimler yaşandığına işaret eden Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Kişilerin haysiyeti, onuru yasal hak ve özgürlükleri var. Eskiden hepimiz yaşadık. Eskiden korkuları olan, paronayak yaşayan, hastalıklı bir devlet anlayışı vardı. Bir düşünün. Hapise girmeyen hiçbir siyasi lider yok. Demirel, Ecevit, Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan hepsi hapise atıldı. Biraz düzgün laf eden, öne çıkan şairlerin, edebiyatların, fikir adamlarının hepsi içeri atıldı. Böyle bir devlet vardı. Paranoyak, herşeyden korkan bir devlet vardı. Böyle bir devlet olabilir mi? İçeri girmeyen neredeyse adam yok. Tabi artık ülkemizde özgürlükler noktasında devrim niteliğinde bir gelişmede oldu. Devletin anlayışı değişti. Eskiden makamlar hava atma yeri olarak kullanılıyordu. Bir memur vatandaşın işini zorlaştırıyor, fırça atıyordu. Devlet kapısına gitmek bir korku yaratmış. Artık vatandaşa hizmet etmenin esas olduğu, bu makamların vatandaşa hizmet etmek için bize verildiği bilinci ile hareket ediyoruz. Böyle hareket etmeyenler sorunludur. Ceza almaları bile gerekmektedir. Hizmet edebilirsek yüceliriz” şeklinde konuştu.
“ÖYLE APTALLIK OLMAZ”
Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı operasyonu hakkında konuşan Vali Ahmet Çınar, , “Dünyada bir çok olay gerçekleşiyor. Merkezinde ise biz varız. Siyasi görüşümüz fark etmez. Esas olan bir durum var. Mesele milli menfaattir. Artık herkesin normal davrandığı bir dünya yok. Emperyalizm bütün kollarını açmış, canavar gibi dünyayı sömürüyor. Bütün Müslüman ülkelerinde milyonları öldürdüler. Bunu yapanlar devlet değil cinayet örgütüdür. Bütün bu oyunların ortasına devletimizi koyuyorlar. Ama bizim devletimiz bu oyunu bozacak kadar büyük ve devlet tecrübesine sahip bir ülke. Ama en güzeli ne biliyor musunuz? Biz artık teknolojiyi yakaladık. Üretime geçtik. Türkiye 1930’da uçak üretti ve sipariş aldı. Sonra bitti o iş. Demişler ki size dışardan daha ucuza uçak verelim. Silah ürettik. Bunları öldürdüler. Otomobil ürettik. Benzini bitti dediler. Mühendis aptal mı? Biz bunları üretmişiz ve bunların tamamı yok edilmiş. Bölgemiz yoğun saldırı altın. Afrin’de ki olay emin olun gidelimde biraz daha toprak kazanalım değildir. Kimsenin bir karış toprağında gözümüzde yok. Ama çevremizi silahlarla donattılar. Bir çember yapıp Akdeniz’e kadar ABD ile bizim yıllardır devam eden bölücü faaliyetleri, eskiden sadece keleşle saldıran teröristler varken şimdiler füzelerle saldıran bir yapı ile mücadele ediyoruz. Daha sonra diyecekler ki, “Yahu Mersin’de de bizim şu kadar hakkımız var”… mevzu Türkiye’yi uzun yıllar savaşlarla yoran bir sistem kurmak. Ordumuza dua edeceğiz. Onlar orada çok onur bir mücadele veriyor. Şimdi birileri diyor savaş değil barış istiyoruz. Ne güzel Maşallah. Ne akıllı Maşallah. Bende barış isterim. Siz istemiyor musunuz? Barışı. Herif eline bıçağı almış çocuğu kesmeye geliyor. Baba diyor ben barış istiyorum. Öyle bir aptallık yok. Böyle kutsal kavramları bir takım oyuncular bunu konuşuyorlar. Falan meslek örgütü falan dernek bilmem ne” dedi.

Yaptığı konuşmanın ardından vatandaşların taleplerini soru-cevap şeklinde dinleyen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, gerekli notları aldıkları ve Zonguldak Belediyesi dahil gerekli merciler ile görüşeceklerini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER