VALİ TUTULMAZ: ÇOK BAŞARILI BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı Filyos Çalıştığı Bildiri Kitabını Vali Tutulmaz'a hediye etti.

VALİ TUTULMAZ: ÇOK BAŞARILI BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI



 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde 12- 13 Şubat 2021 tarihinde düzenlenenFilyos Çalıştığı Bildiri Kitabının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Üniversite senato salonunda gerçekleştirilen toplantıya Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Rektör Mustafa Çufalı, senato üyeleri katıldı. Toplantıya ayrıca kitabın Editörleri Prof.Dr Hamza Çeştepe, Doç.Dr. Ali Başhan ve Fehmi Gür katıldı .

 REKTÖR ÇUFALI: SAYIN VALİMİZ ÇOK BÜYÜK DESTEK VERDİ TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Toplantıda Rektör Profesör Dr.Mustafa Çufalı,, "12-13 Şubat 2021 tarihinde Filyos çalıştayı düzenledik. Zonguldak ve ülkemiz için en önemli projelerden olan Filyos Vadisi Projesi ile ilgili üniversitemizde 2021 yılına özel ama 2021 yılından sonra devam edecek olan bir dizi çalışma başlattık. Bu çalışmalardan birincisi Filyos Çalıştayı. Bunu kitaplaştırmak istiyorduk. Kitaplaştırma işini gerçekleştirdik. Kitabın sunumu için sizlerle bir araya geldik. Sayın Valimiz Filyos Çalıştayı olmak üzere bir çok çalışmada bize katkılar sundular."dedi.

ÇEŞTEPE: BAŞARILI BİR ÇALIŞMA OLDU

 Düzenleme kurulu başkanı Hamza Çeştepe kısa bir bilgi vererek, "Şubat ayında Filyos Çalıştayını gerçekleştirdik. Başarılı bir çalıştay oldu. 54 kurum ve kuruluştan 80 katılımcı çalıştaya iştirak etti. Fikirlerini, önerilerini sundular. Sonrasında biz birkaç hafta sonra kitabın çalışmalarına başladık. Yaklaşık 2, 2.5 ayda bu çalışmayı ortaya çıkarttık. Bir çalışma yaptık. Bildirgeyi üç dilde hazırladık. Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak. Yuvarlak masa oturumları önemli. 80 katılımcı önerilerini ve değerlendirmelerini yaptılar. Kitabı ortaya çıkarttık. Ben güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra bir referans kaynağı olacağını düşünüyorum. Böyle kapsamlı bir çalışma daha önce yapılmadı. İlk olması anlamında önemli. Bu süreçte bu bir ekip işi. Bİr çok kişinin çok değerli katkıları oldu. Sayın Valimize ve Sayın Rektörümüze katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum.

VALİ TUTULMAZ: ÇOK BAŞARILI BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI..

Vali Mustafa Tutulmaz, "Bugün ilimiz adına önemli bir projenin çalıştayının sonuç bölümünü bir kitaba dökülmüş halde sizlerle paylaşıyoruz. Burada bir kaç husus var. Bunları ben özellikle paylaşmak isterim. Birincisi kamu kurumları arasındaki işbirliğinin somut bir örneğidir. Diğer kurumların bize doğrudan bağlı olmayan özerk kurumların işleyişinde her zaman valilik olarak işin içinde olmaya ve destek olarak yapabileceğimiz ne varsa onlarla birlikte olma gayreti içerisinde olduk. Az önce de rektör hocamızın da bahsettiği gibi bu konuda üzerimize düşeni başından sonuna yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bir ile kurumların faydasının olabilmesinin temeli işbirliğinden geçer. İlin kalkınması ve daha iyi hale getirilmesi, vatandaşların refahının daha iyi hale getirilmesi için birleşirse sonuçta bundan verim alınır. Zonguldak olarak bunun başarılacak bir kıvamda olduğunu paylaşmak isterim. Genelde işler başladıktan ve belli aşamaya geldikten sonra eğitim camiası meseleyle ilgilenmeye başlar. Burada bu öncelenmiş oldu. Daha Filyos şekillenmeden üniversite bu işin içinde oldu. Biz buraya nasıl bilimsel anlamda destek verebiliriz. Bu projenin ve birkaç projenin biliyorsunuz Filyos limandan başlayarak, endüstri bölgesi, serbest ticaret bölgesi, lojistik merkezi, mevcut OSB'ler, Tarım OSB'ler o bölgenin genel olarak bir çok projesinin bilimsel olarak nasıl şekillenebilir bilimsel çalışma olarak önemsiyoruz. Bundan dolayı da üniversiteyi, çalışan emek veren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

FİLYOS PROJESI TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ PROJELERİNDEN BİRİ..

Filyos bölgesi önümüzdeki yüzyılın önemli projelerinden birisi olacak. O bölge önemli bölgelerden birisi olacak. Bu günden su ihtiyacının giderilmesi için bölge belediyelerinin dahil olduğu su birliğini kurduk. Bunu daha önce paylaşmıştık. Yine imar kirliliğine sebep olmaması için ileride yeniden çarpık yapılaşma olmaması için çevre ve şehircilik bakanlığıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda bölgenin tamamında imar çalışmasına başladılar. Bir taraftan şu anda liman bölgesinde ana bölümü bitti. En kısa sürede Cumhurbaşkanımızın gelişiyle birlikte açılışı yapılacak. Arkasından şu anda TPAO çalışmalarına başladı. O bölgede santralle ilgili çalışmaları sürüyor. Tam netleşmemekle birlikte yatırımcılarımız o bölgeyle ilgilenmeye başladılar. Ülkemiz ve özellikle ilimizin kalkınması anlamında önemli proje. Bu projeye bilimsel destek veren üniversitenin çalıştayının sonuç kitabını sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonra da Filyos'u olumlu bir şekilde tanıtmaya hep beraber devam edeceğiz. Bunu olumlu bir şekilde tanıtırsak oraya yatırımcıyı çekebilirsek işsizlik problemi, alt yapı problemleri ve bir taraftan da hem ülkemizin hem de Zonguldak'ın ekonomisine katkı sağlayacak. El ele vererek daha iyi konuma getireceğiz.

 ONKOLOJİ DOKTORU İÇİN İLANA ÇIKACAĞIZ

Rektör Mustafa Çufalı üniversiteye onkoloji doktoru için ilanı çıktığını ancak şu ana kadar kimsenin baş vurmadığını bu ay tekrar ilanı çıkacaklarını ifade etti"dedi.

ŞEHİR MERKEZİNDE KÖMÜR OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 Haziran'da gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde TRT'de yayınlanan videoda Zonguldak limanının tır parkı ve kömür yükleme alanın yeşil alarak resmedilmesi konusunda Vali Tutulmaz, şehir merkezinde kömür olmaz bu konuyla ilgili şu anda bizde resmi bir şey söz konusu değil başvuru yok. Ancak Filyos liman projesi dolayısıyla şehir merkezinde kömür olmaması gerekiyor" dedi.

POLİS LOJMANLARI DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI YIKILACAK

Zonguldak İl Jandarma komutanlığı altında bulunan polis lojmanlarının boşaltılması ile ilgili soruya cevap veren Valilik Durmaz lojmanların depremi dayanıksız çıkması sebebiyle boşaltıldığını ve yıkılacağını ifade etti.

Rektör çufalı Filyos çalıştayı kitabını Zonguldak ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istediklerini ifade etti. Rektör Çufalı kitabın 1000 adet olarak bastırdığını ve kamuya dağıtılacağını ifade etti.




 


 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2021, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER