VALİ TUTULMAZ; "SON 3 GÜNDÜR VAKA ARTIŞLARI DURAĞANLAŞTI"

VALİ TUTULMAZ; "SON 3 GÜNDÜR VAKA ARTIŞLARI DURAĞANLAŞTI"

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, habersiz olarak esnafları coronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığı konusunda denetime çıktı.
Zonguldak'ta vaka artış oranının yüzde 10 olduğunu ve son üç gündür artışlarda durağanlaştığını belirten Vali Tutulmaz, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Vali Tutulmaz şunları söyledi; "1 yıldır ülkemiz ve dünya sıkıntılı bir süreçten geçiyor. İlimizde bundan en fazla etkilenen illerden birisi. Tedbirleri almak zorundayız. Terbirlerin alınıp alınmadığını da takip etmek zorundayız. Zaman zaman esnafımızı geziyoruz tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığına bakıyoruz. Gerek emniyet , gerek sağlık birimi amirlerimizle kontrol yapıyoruz.  Denetimlerimiz iyi gidiyor. Genelde kuraları uyuluyor. İlimizin ortalaması Türkiye ortalamasında şu anda. 40.sıradayız. Ama bizim amacımız ilk onlara, ilk beşlere girmek yani mavi renge geçebilmektir Fakat yükseliş artarak devam ediyor. Bizde de yüzde 10'luk  bir artış var ama bunu durağan hale getirebileceğimizi ümit ediyoruz. Son üç gündür biraz daha durağanlaştı. İnşallah bu durağanlığı devamlı hale gelerek geriye doğru düşüş gösterir.
Tüm hemşehrilerimize buradan seslenmek istiyorum. Kurallara uyalım. Aşı sırası gelenler var ise onları muhakkak aşılatmak için randevularını alalım ve daha duyarlı bir şekilde haraket edelim.
Şu anda günlük vaka sayımız 75. Kırmızıya dönmek istemiyoruz. Aşağıya doğru bir düşüş hedefliyoruz. 50'ni altına geçmek istiyoruz.
denetim yaptığımız yerlerde kurallara uyulduğunu görüyoruz ancak bizim denetim yaptığımız yerlerin bir sınırı var. İşyerlerimizi  denetliyoruz. Ancak bulaşların daha çok oranı aile içi ve komşu gezmeleri ve hafta sonları pikniğe gitmede kaynaklanıyor. Bu gibi alışkanlıkları bırakmamız lazım,
Kişiler belirli bir alanda sokağa çıkma muafiyeti elde ediyor ancak bu muafiyeti bu alanda kullanmıyor gidiyor başka bir alanda kullanıyor. Bu tür yakalananlara da cezai işlem uygulanıyor. Bunu bizzat kedimde bir yerde benzer bir şey gördüm. Buna izin vermeyiz ve cezasını da kestik."

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER