Valilikte Koronavirüs toplantısı

Zonguldak'ta Corona virüsü riskine karşı alınacak tedbirler, masaya yatırıldı. Zonguldak Valiliği'nden  sabah Vali Vekili Turgut Subaşı Başkanlığında  toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Askeri ve Emniyet yetkilileri ile birlikte Sağlık ve Tarım İl Müdürlükleri başta olmak üzere çok sayıda daire müdürü katıldı. Bilindiği üzere Türkiye'de Corona virüsü olması nedeniyle sıkı tedbirler alınması kararlaştırılmıştı.Bu konuda da Valiliklere genelge gönderildi. Bugünkü yapılan toplantıda da Zonguldak'ta corona salgın riskine karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Valilikte Koronavirüs toplantısı

Corono Virüsü salgını riskine karşı alınacak tedbirler, Zonguldak Valiliğinde masaya yatırıldı. 
İşte alınan kararlar :  Son günlerde Çin’den başlayıp Dünya’nın pek çok Ülkesine yayıldığı görülen ve ölümlere sebep olan ve henüz kesinleşmiş bir tedavisi bulunmayan bulaşıcı ve salgın hastalığa sebep olan Koronavirüs (COVID-19) Dünya Sağlık örgütü tarafından pandemı olarak kabul edilmiştir. İlimizde henüz kesinleşmiş bir Koronavirüs (COVID-19) vakası görülmemiş olup, İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23 Maddesi gereği 13 03 2020 tarihinde İlimiz Vali Vekili Turgut SUBAŞI başkanlığında toplanarak olası salgının Önlenmesi amacıyla yapılacak çalışmalar görüşülerek aşağıdaki kararlar alınmıştır. 
    •    l muma açık yerlerin (Camiler, AVM’ler, toplu taşıma araçları, duraklar, kamu binaları vb.) İlimiz Belediye Başkanlığınca belirli aralıklarla uygun dezenfektanlar kullanılarak dezenfeksiyona tabi tutulmasına.    
•    Kamu kurum ve kuruluşları tarafından kendi kurumlarında kişisel hijyenin sağlanarak bulaşın önlenmesi amacıyla uygun yerlere, yeterli sayıda el dezenfektanları düzeneklerinin temin edilerek kullanılmasının sağlanılmasına,   
  •    Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüzün resmi web sayfasında Koronavirüsten korunma amaçlı yayınlanan bilgilendirme kılavuzu, afiş ve broşürlerin kamu kurum ve kuruluşları tarafından Bakanlığımız web sayfasından temin edilerek çoğaltılması bina giriş ve katlarında afişe edilerek halkımızın bilinçlendirilmesinin sağlanmasına.
     •    Belediyemiz tarafından, il merkezinde çeşitli cadde ve sokaklarda yer alan raket ve bilboardlarda da afiş vc broşürlerin yer almasının sağlanarak halkımızda farkındalık oluşturulmasının sağlanmasına,   
  •    İlimizde bulunan kurum ve kuruluşların söz konusu bulaşıcı ve salgın hastalığa sebep olan Koronavirüs (COVID-19) ilgili kendi bakanlıklarından gelen kararları da ivedi olarak uygulamasına karar verilmiştir.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER