Valilikten destek hibe açıklaması

VALİLİK PROJELERİ DESTEK ve HİBELERLE HIZLA GERÇEKLEŞİYOR

Valilikten destek hibe açıklaması

Zonguldak Valiliği tarafından hazırlanan projeler için mali destek ve hibe programlarına yapılan başvurular sonuçlanmaya başladı.
BAKKA tarafından ilan edilen “2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları” kapsamında Zonguldak Valiliği koordinasyonunda hazırlanan Harmankaya Kanyonu Altarnatif Turizm Odağı, Kandilli Köy Pazarı ve Ziyaretçi Merkezi, Zonguldak Jeolojik Mirasın Turizm Amaçlı Kullanılmasına Yönelik Altyapı Geliştirmesi Projesi, Süzek Kanyonu Macera Parkuru Projesi ve Rombaki Konağı Çocuk Bilim Merkezi Projesi mali destek almaya hak kazandı.
Yaklaşık 4,5 Milyon TL bütçesi olan 5 projenin 3 Milyon TL’si destek kapsamında karşılanacak. Eylül ayında BAKKA ile sözleşmelerin imzalanması ile birlikte hemen uygulamaya başlanıp projeler 1 yıl içinde hayata geçirilecek. Turizme önemli katkı sağlayacak olan bu projeler aynı zamanda Zonguldak’ın sosyal ve kültürel hayatını hareketlendirerek vatandaşların yaşam kalitesini arttıracak.
Diğer taraftan, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2023 Turizm Stratejileri doğrultusunda mağaraların turizme kazandırılması sürecinde deneyim aktarımını hedefleyen ve Slovenya’nın en önemli mağaralarından olan Skocjan Mağaraları’nın korunması ve eğitim programından sorumlu ajans ve Divaca Belediyesi ile Zonguldak Valiliği tarafından ortaklaşa hazırlanan proje de Şehir Eşleştirmeleri Hibe Programının ön değerlendirmesini geçti. Eylül ayında yapılacak kesin değerlendirmeyi geçmesi durumunda Valiliğe proje kapsamında 117.000 Euro destek sağlanacak ve Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezinin de açılmasıyla birlikte Zonguldak’ta Mağara Turizminin gelişmesinde önemli katkısı olacak.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018, 21:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER