Valilikten İdlib’e yardım kampanyası başlatıldı

Valilikten İdlib’e yardım kampanyası başlatıldı

Valilikten İdlib’e yardım kampanyası başlatıldı

Zonguldak’ta Suriye'nin İdlib kentindeki mağdurlar için yardım kampanyası başlatıldı. AFAD Başkanlığı, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, İHH İnsan hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Hayrat Vakfı, Aziz Mahmut Hüdai Vakfı ve Sadakataşı Derneği başta olmak üzere AFAD Koordinasyonunda sivil toplum kuruluşları işbirliğinde "Bir aradayız, İdlib’in yanındayız" insani yardım kampanyası başlatıldı.

Yapılan saldırılarda % 76'sı kadın ve çocuklardan oluşan 312 bin kişinin yerinden edildiğini belirten Vali Erdoğan Bektaş,yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’Suriye’de 2011 yılında başlayan iç karışıklıklar öncesinde 1,5 milyon kişinin yaşadığı İdlib'de halen 3,7 milyon kişi yaşamaktadır. İdlib bölgesinde 2019 yılında yapılan saldırılarda yaklaşık 180 bin aile (900 bin kişi) yerinden edilmiş olup İdlib Merkezi, Kuzeyi ve sınırımıza yakın bölgelere doğru göç etmişlerdir. 1 Aralık 2019 tarihinden günümüze kadar ise toplamda 312 bin kişi yerlerinden edilmiş olup, bu kişilerin % 76'sı kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Bölgedeki kış şartları ve yoğun yağışlar yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Bölgedeki insanlar başta can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulunmaktadırlar. Bu minvalde bölgede yaşayan insanların acılarının hafifletilmesi ve acil insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla AFAD Başkanlığımız, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, İHH İnsan hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Hayrat Vakfı, Aziz Mahmut Hüdai Vakfı ve Sadakataşı Derneği başta olmak üzere AFAD Koordinasyonunda sivil toplum kuruluşları işbirliğinde "Bir aradayız, İdlib’in yanındayız" insani yardım kampanyası başlatılmıştır.

Yardım kampanyasının tüm mensuplarınıza duyurulmasını, basın yayın kuruluşlarınca halka gerekli duyurunun yapılmasını, yardımların 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde toplanmasını, kampanya süresince yapılan yardımların ekteki hesaplara yatırılarak, yatırılan paraların çizelge halinde dekontları ile birlikte İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 253 82 32 nolu faksına veya [email protected] tr e-mail adresine gönderilmesini arz ve rica ederim.’’ dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2020, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER