Varilden sızan gaz 15 kişiyi hastanelik etti

- Karabük'te, torna atölyesinde kesilen varilden çıkan gazdan etkilenen 15 kişi hastaneye kaldırıldı

Varilden sızan gaz 15 kişiyi hastanelik etti

Karabük'ün Yenice ilçesinde, torna atölyesinde kesilen varilden açığa çıkan gazdan etkilenen 15 kişi tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Mahallesi Yenice Sanayi Sitesi'ndeki torna atölyesinde, Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki hurdacıdan alınan varil, kaynak makinesi yardımıyla kesildi.

Bu sırada varilin içinden sızan maddeden etkilenen iş yeri sahibi, çalışan, esnaf ve müşterinin aralarında olduğu 15 kişi, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Yenice Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, tedbir amaçlı müşahede altında tutulduğu öğrenildi.

AFAD ve polis ekipleri de güvenlik önlemleri alarak sanayi sitesini boşalttı. Güvenlik güçleri tarafından sanayinin giriş çıkışları kapatıldı.

- "Kimyasalın ne olduğu öğrenilmeye çalışılıyor"

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı,  yaptığı açıklamada, durumu öğrenir öğrenmez bütün tedbirleri aldıklarını söyledi.

Havaya salınan gazdan etkilenen 15 kişinin tedavi altına alındığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirten Sarı, alınan kan örneklerinden insanları etkileyen kimyasalın ne olduğunun öğrenilmeye çalışıldığını ifade etti.

Torna atölyesi sahibi Şeref Alaz da hastane önünde yaptığı açıklamada, varilin içini boşalttıklarını ve bu sırada su gibi bir sıvının sızdığını ifade etti. Ayrıca bir kokunun da yayıldığını anlatan Alaz, kimyasalın ne olduğunun bilinemediğini aktardı.

Kimyasaldan etkilenerek hastaneye kaldırılan sanayi esnafından Salim Karadayı da aniden bir koku hissettiklerini ve çalışırken bu kokunun kendilerini etkilediğini anlattı.

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER