Varol Demirköse ZGC'de konuştu

"CHP vali toplantısında evet, Meclis toplantısında hayır dedi"

Varol Demirköse ZGC'de konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, beraberinde İl Başkan Vekili Ercan Alaca ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ergül Köksal ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaret etti
Ziyarette MHP İl başkanı Varol Demirköse gündeme ilişkin çok önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu, 
AKBIYIK: DAHA İYİ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR..
Ziyarete ZGC Başkanı Derya Akbıyık yaptığı açıklamada, ziyaretin duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Bugün Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'mizi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sayın Demirköse ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ettiler. Tabii ki Zonguldak ve ülkemiz koronavirüs salgını ile yoğun bir mücadeleden çıktı çıkmaya da devam ediyor, hayat normalleşmeye başladı. 1 Haziran'dan itibaren normalleşme adımları atıldı başkanımıza Hilliyetçi Hareket Partisi'nin il başkanı da Zonguldak'ımızın tüm sorunlarına vakıf oldu bu zaman zarfında birçok konuyu gündeme getirdi bugün Türkiye taşkömürü Kurumu çalışmaya başladı. TTK'nın çalışması için yoğun çaba gösterdi, Çatalağzı termik santrali ile ilgili bugün müjdeyi aldık onay verilmiş İnşallah santralde çalışmaya başlayacak. TTK da 10 bine yakın işçimiz var santralde 500'e yakın işimiz var, Zonguldak koronavirüs salgını ile uğraşırken bir yandan da ekonomimiz yürümeli diyoruz Daha iyi günler bizi bekleyecektir diye düşünüyoruz. bugünkü ziyaret için de çok teşekkür ediyorum" dedi.

DEMİRKÖSE: COVİD-19 DA TÜM DÜNYA ÜLKELERİ YIKILIRKEN TÜRKİYE DÜNYAYA GÜÇ VERDİ.
Covid-19 salgınında tüm dünya ülkelerin yıkılma aşamasına geldiğini ancak türkiye'ni dünyaya güç verdiğini belirterek, "Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve beraberlik tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum Zonguldak'ta bu görev yapmak kolay değil ben başarılar diliyorum Öncelikle Türkiye zor bir dönemden geçti 1 Haziran tarihi itibariyle normalleşme süreci başladı bütün dünya yıkılırken ülkemiz bütün dünyaya güç verme durumuna geldi ve ağırlığını gösterdi Covid-19 salgınında tüm dünya perişan oldu ekonomik ve sağlık yönünden ama Türkiye çok şükür küp birlik ve beraberlik içerisinde bu salgını normalleşme sürecine soğuktu ve önümüzdeki günlerde de inşallah sosyal ve ekonomik olarak sağlık yönünden destek paketleri ile daha iyi bir duruma geleceğiz. 

DEMİRKÖSE: ALINAN TEDBİRLER HÜKÜMETİN ZONGULDAK ÖNEMSEDİĞİNİ GÖSTERİYOR..
Zonguldak eğer ki 30 büyükşehir ile beraber aynı tedbirleri alındıysa bu da Zonguldak'ın önemsendiğini göstermekte olduğunu belirten MHP İl Başkanı Varol Demirksöse, "Burada biz birlik ve beraberliğin daha iyi olması gerekiyor devletimize sahip çıkmak gerekiyor biliyorsunuz sağlık sektörü canlı başta çalıştır emniyet güçlerimiz canla başla çalıştı devletimiz tüm kurumlarıyla canla başla çalıştığı devletimiz en iyi tedbirleri alarak instiyatif kullandılar. Bazı milletvekilleri Zonguldak'ta tedbirler alınmadığı diye eleştiri yaptılar. Onlara da buradan cevap vermek istiyorum. Zonguldak eğer ki 30 büyükşehir ile beraber aynı tedbirleri alındıysa buda Zonguldak'ın önemsendiğini göstermektedir bir istiyoruz ki Bu süreçten sonra göğüs ve meslek hastalıkları çok olduğu Zonguldak'ta normalleşme süreci ile birlikte bu olaylar unutulmasın acil olarak göğüs ve meslek hastalıkları ile ilgili bir çalışma yapılsın bu sürecin atlatılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

DEMİRKÖSE: MADENLER VE ÖZEL OCAKLAR İÇİN TEŞVİK PAKETİ YAYINLANDI, BUNUN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
Madenler ve özel ocaklar için teşvik paketinin resmi gazetede yayınlandığını belirten MHP İl Başkanı Varol Demirköse, "Bununla birlikte Bugün de resmi gazetede yayınlandı; madencilerimiz ile ilgili Kaçak ocaklarımız ilgili, özel ocaklar ile ilgili teşvik paketleri var, resmi gazetede yayınlandığı bunun için bir teşekkür ediyoruz gösterilen ilgi için ve yine bununla birlikte normalleşme süreci ile beraber yine halkımız için destek paketleri açıklanıyor Bu da güzel bir gelişmedir."

DEMİRKÖSE: CHP'NİN MİLLETVEKİLLERİ BUNU BİLE ELEŞTİRMEYE KALKTILAR
Milli dayanışma seferberliği eleştiren CHP milletvekillerini sert tepki gösteren MHP İl Başkanı Varol Demirköse, " Yani bunların en başında devletimiz milli dayanışma seferberliği başlatmıştır biliyorsunuz burada bunu bile zedelemek isteyenler çıktı Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri bunu bile eleştirmeye kalktılar. Biz diyoruz ki tarihindeki tüm zorlukları milli seferberlik duygusuyla aşağıdan millet bu salgını milli seferberlik duygusuyla açmıştır bunu eleştiri yapmak gerekiyor destek olmak gerekiyor çünkü biz hepimiz aynı geminin içindeyiz böyle bakmak gerekiyor." dedi.

DEMİRKÖSE: KÖMÜR ÜRETİMDE MEKANİZASYON SİSTEMİ ÇOK ÖNEMLİ..
TTK'da kömür üretiminde mekanizasyon sitemine geçmesiyle birlikte maliyetin azalacağını ve üretimin artacağını ifade eden Varol Demirkösbe sözlerine şu şekilde devam etti:
"Biliyorsunuz Türkiye taşkömürü Kurumu büyük bir kurum ve sadece Zonguldak için değil bölgemiz için ülkemiz için önemli bir kurumdur bu kurumun en iyi hale gelmesi için sayın genel müdürüm bir çalışma yapmıştır mekanizasyonu sisteminin bu kurumda oturtulması kullanılması ile birlikte kömürü maliyeti düşecek ve maliyet düştükten sonra devletimizin sırtındaki yükü azalacak ve bununla birlikte diğer yatırım alanlarında faaliyetler yapılacak."

DEMİRKÖSE: CHP VALİ TOPLANTISINA EVET MECLİS TOPLANTISINA HAYIR DEDİ..
Maden makineleri üretimi için kurulacak olan sanayi sitesi için Vali Bektaş'ın toplantısında CHP'nin evet dediğini, destek sözü verdiğini ancak olağanüstü toplanan mecliste komisyona bile üye ermeyerek kararın alınmasını engellendiğini belirten MHp İl Başkanı Varol Demirköse, şunu ifade etti:
"Bununla alakalı Sayın valimizin yanında yaptığımız toplantıda maden makineleri üretimi ile ilgili Zonguldak da bir yer arayışı vardı.Karaelmas Sanayi Sitesi buraya uygun görüldü bir il başkanlığı olarak toplandık ve orada hepimiz destek vereceğimizi söyledik fakat birkaç gün önceki belediye meclis toplantısında Vali Bey'in yanında evet diyen Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyemiz net ve ne yazık ki hayır demiştir Biz diyoruz ki taş atıp duvarı yıkma malı taş toplayıp duvar yapmalı yapıcı olmak üretici olmak Zonguldak'ta birlik beraberlik olacaksa ayrıştırıcı siyaseti bir kenara bırakacak doğru olan her şeyin yanında olmayacak"

DEMİRKÖSE: MHP OLARAK SORUMLU SİYASET YAPIYORUZ
Varol Demirköse, "Bakın Biz milliyetçi hareket Partisi olarak yapıcı yol gösterici sorumlu bir siyaset anlayışı ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz her yerde biz varız bakın." diye konuştu.

DEMİRKÖSE: ÇATES ÜRETİME BAŞLADI ÇOK SEVİNÇLİYİZ..
Çatalağzı Termik Santrali'ni üretimine uygunluk belgesi verildiğini ve santralin üretime başlayacak olmasından dolayı mutluluk içinde olduklarını belirten MHP İl Başkanı Varol Demirköse, "ÇATES biliyorsunuz 1 Ocak tarihi itibariyle kapalı idi 10 milyon lira harcayarak 35 gün gibi bir sürede fitre taktılar 450 tane çalışanı işten çıkarttım adılar bununla birlikte rödevans dağlardan kömür olarak depolanır doldurdular ve iyi niyet gösterdiler ve en son Deniz suyu deşarj sistemi ile ilgili bir girişim derimizi yaptık gündeme getirdik Bu da aşıldı ve çatı üretime başlayacak Allah'ını dinle bir burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

DEMİRKÖSE: BİRLİK BERABERLİK ŞART..
Zonguldak'ın daha a imleri gitmesi için birlik ve beraberliğin şart olduğunu belirten Demirköse, "Bakın Zonguldak'ta iyilik kim ne yapıyorsa Biz kendilerine teşekkür ediyoruz ve destek oluruz ancak yapılan eleştirilerde yapıcı olmalı onarıcı olmalı yol gösterici olmalı önümüzde daha çok yapılacak işler var Zonguldak sadece kömürü olan bir şehir değil Zonguldak bacasız sanayisi olan bir yerdir aynı zamanda Zonguldak deniz olan bir yerdir her şeyi olan bir yerdir burada birlik beraberlik içerisinde bu işi götürmemiz lazım." şeklinde konuştu.

DEMİRKÖSE: KENTSEL DÖNÜŞÜM 3 KATLI BİNAYI YIKIP 20 KATLI BİNA YAPMAK DEMEK DEĞİLDİR..
Zonguldak'ta kentsel dönüşümün yanlış anlaşıldığını belirten MHP İl Başkanı Varol Demirköse, "Zonguldak'ta 1 çarpık kentleşme vardır kentsel dönüşüm Zonguldak'ta yalnız uygulanmaktadır 3 katlı 5 katlı binaları yıkıp da 20 kat bina yapmak kentsel dönüşüm değildir. Artık o farklı manaya gelir. Buradan belediyeleri biz uyarıyoruz, dikkat etsinler Zonguldak'ta bir maden kenti olmasını dikkate alarak ve bu maden kendine göre ruhsatların güncellenmesi gerekir" uyarısında bulundu.

DEMİRKÖSE: KAÇAK DÜKKANLAR..
Kkaçak dükkanları sda hatırlatan Varol Demirköse, "Ayrıca Zonguldak Kaçak ocaklarla gündeme gelmişken Kaçak dükkanlarda gündeme gelmiştir dükkanda ruhsat lanması bunlarla ilgili mevzuatına yapılması için esnafımıza destek olmak gerekiyor" dedi.. 

DEMİRKÖSE: SAHİL KIYI PROJESİ İÇERİSİNDE YER ALAN İŞYERLERİNİN HAK KAYBI OLMAMALI..
Sahil kıyı projesi içinde yer alan 13 esnafın işyerlerini boşaltmaya başladıklarını belirten Varol Demirköse, esnafın hak kaybının olmaması gerektiğini belirterek, "Bununla birlikte sayı de biliyorsun inşaatlar başlayacak belediyemizin burada bir projesi var.Burada birçok arkadaşımız esnafımız var bu esnafımız Sayın Belediye başkanımıza güveniyorlar. İnşaat bittikten sonra haklarının kaybolmayacağına inanıyorlar. Bizde belediyemize güveniyoruz ve oradaki mevcut arkadaşlarımız haklarım mağdur edilmesin diyoruz" ifadesini kullandı.

DEMİRKÖSE: HERKESİ BİRLİK BERABERLİK OLMAYA DAVET EDİYORUZ
MHP İl Başkanı Varol Demirköse, son olarak herkesi birlik ve beraberlik içinde davranmaya çağırarak, "Zonguldak'ta yapılacak çok şeyimiz var. Zonguldaklı sahip çıkmak lazım ayrıştırıcı siyasi bırakıp birlik beraberlik içerisinde bu işi götürmek lazım Çünkü biz bir avuç kömür için bir ömrü feda edenlerin memleketinde yaşıyoruz Türkiye'ye bakacak bir memlekette yaşıyoruz burada herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum teşekkür ediyorum." dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER