Vatandaşı aptal yerine koyan yerel marketler!

Vatandaşı aptal yerine koyan yerel marketler!

Vatandaşı aptal yerine koyan yerel marketler!

Döviz kuru artışını bahane ederek fahiş oranlarda zam yapan marketler, tepkiler ve hükümetin kestiği cezalarla strateji değiştirdi. Marketler şimdi de etiketlerle sahte indirim kampanyaları yapmaya başladı.
Zonguldak’ta su üreticilerinin yaptığı fahiş zamların ardından ise yerel marketlerde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Vatandaş kanadından gelen yoğun şikayetlerde gramaj oyunlarının yanı sıra özellikle salçaya ve una gelen fahiş fiyat artışları “Bunların dolar ile ne ilgisi var” yorumlarının yapılmasına sebep oldu.
Diğer taraftan özellikle Acılık ve iki market ile Soğuksu’da satış yapan yerel marketlerde yeni stok girişi olmayan salçalarda fırsatçılık yapılarak güncel fiyatlar üzerinden etiketler koyulduğu belirtiliyor. Yeni girişlerden yaşanan zamların yanı sıra eski girişlerde market sahibi insiyatifi ile yapılan ‘fahiş fiyatlar’ vatandaşı ve esnafı çileden çıkardı.  
Ayrıca yine Zonguldak marketlerinde vatandaşların gramaj oyunlarına maruz kaldığı iddia edildi. Vatandaşlar etiket ile ürün üzerinde bulunan gramaj farklılıklarında ‘ayak oyunları” olduğunun altını çizdi. Vatandaşın ‘aptal’ yerine koyulduğuna dikkat çeken şikayetlerde etikette 1 kilo olan ürünün ambalajında ise 900 gram ağırlığından olduğu belirtiliyor. 

Vatandaşlar özellikle yerel marketler üzerinde denetimlerin arttırılarak önlem alınması için Zonguldak Valiliği ve İl Ticaret Müdürlüğünü göreve çağırdı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2018, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER