Vatandaşın kömürüne göz dikenleri affetmedi!..

Vatandaşın kömürüne göz dikenleri affetmedi!..

Vatandaşın kömürüne göz dikenleri affetmedi!..

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan yardım kömürünün değiştirilerek dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 4 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından bir kişi serbest kalırken 3 kişi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM Şube Müdürlüğü ile Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak TTK kömürünün başka kömürle değiştirilerek dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçerek 4 şüpheliye gözaltına almıştı.

Polis şüphelilerin Zonguldak'ın Merkez, Alaplı, Ereğli, Devrek, Çaycuma ve Gökçebey ilçelerinin yanı sıra Düzce Merkez, Yığılca, Akçakoca, Gölyaka, Cumayeri, Çilimli ve Gümüşova ilçelerinde farklı tarihlerde kömürlerin değiştirildiğini tespit etti. Düzenlenen operasyonda O.K. N.Y. N.A. ve T.E. gözaltına alındı. Polis olayla ilgili 18 kişi ve kurum, 5 vatandaşın bilgi sahibi olarak ifadesine başvurdu. 13 sosyal yardımlaşma derneği ile de operasyon öncesi koordinasyon kurulduğu belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından O.K., N.Y. ve T.E. adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden N.A emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Zonguldak ve Düzce'de, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nca (TTK) yardıma muhtaç ailelere gönderilen kömürü kalitesiz olanlarla değiştirdiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 kişiden N.Y., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 2 kişiden T.E., adli kontrolle serbest bırakılırken, Orhan.K. ise 'dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2019, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER