'Vefa borçlarını ödeyemeyiz'

'Vefa borçlarını ödeyemeyiz'

'Vefa borçlarını ödeyemeyiz'

Bülent Ecevit üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın 4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Rektör Güner mesajında şu görüşlere yer verdi: “Dünyanın en zor ve en anlamlı mesleği olan madencilik, tehlikeli ve meşakkatli bir uğraştır. Yerin yüzlerce metre altında, zor koşullarda canları pahasına çalışan, madenleri arayıp bulan, işleyen, alın terleri ile maden ocaklarını aydınlatan madencilerin emekleri büyük övgü ve takdiri hak etmektedir. 
Yer altı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunan, her türlü zorluklara karşı alın teri dökerek emek mücadelesi veren ve bu uğurda canlarını yitiren maden emekçilerine olan vefa borcu asla ödenemez.
Her türlü tehlike ve zorluğu göğüsleyip, yer altı zenginliklerini çıkarmaya çalışan, yüreği büyük şehrimiz ve ülkemiz madencileri ile tüm dünya madencilerinin, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutluyor, bu uğurda hayatlarını kaybeden maden şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyor, halen yeraltında çalışmakta olan kardeşlerimize Allah’tan kazasız belasız çalışmalar temenni ediyor, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER