Verilen tepki karşılık buldu, Kız Meslek Lisesi kurtuldu. “Yıkılmıyor!”

Verilen tepki karşılık buldu, Kız Meslek Lisesi kurtuldu. “Yıkılmıyor!”

Verilen tepki karşılık buldu, Kız Meslek Lisesi kurtuldu. “Yıkılmıyor!”

Zonguldak’ta 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi’nin ek bina inşaatı devam ederken, inşaatın projesinde hasta ve hasta yakınları için otopark alanının ayrılmadığı ortaya çıkmış, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar tarafından inşaatın yakınındaki Kız Meslek Lisesi’nin, hastaneye otopark yapılması amacıyla yıkılabileceğine yönelik öneri ortaya atılmıştı. 

Kamuoyunda tepki toplayan ve uzun süre tartışılan bu öneri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın, meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptığı görüşmede netlik kazandı. 

Konuyu daha öncesinde genel kurul konuşmaları ve yazılı soru önergeleri ile TBMM gündemine getiren CHP’li Milletvekilinin, komisyon tutanaklarına geçen “bu tarihi Okula yazık etmeyin, yıkılmamasını sizden rica ediyorum” diyerek ifade ettiği talebine, Bakan Selçuk’tan “okulun yıkılmayacağı” yanıtı verildi. 

Yavuzyılmaz’ın komisyonda;
“Sayın Bakan, ben emekli öğretmen anne babanın bir çocuğu olarak bugün karşınızdayım. Size üç tane sorum olacak. Bunlardan birincisi: Zonguldak'taki Kız Meslek Lisesi’nin, hemen yanında yapılmakta olan hastaneye otopark olsun diye yıkılacağı konusundaki öneriler. Bu konuda çok ciddi bir huzursuzluk var halkımızın arasında. Bunu Ak Partili milletvekilleri dile getirdiler. Ben dile getirdiklerinde, aslında gerçek anlamda eğitim hayatından, köklü okulların kültürlerinden ve geçmişle olan bağlarıyla kendi şehirlerine kattıkları o vatan sevgisi, millet sevgisi ve Atatürk'ün özellikle de kadın istihdamıyla birlikte yaratmak istediği Türkiye Kalkınması Projesi'nin en güzel örneklerinden biri olan kız meslek lisesiyle ilgili bu gibi düşünceleri söylemesini gerçekten çok yadırgadım ve aynı zamanda tekrar burada da kınıyorum. Çünkü ben de bir mühendisim, yakın bölgede, otoparklar yapmak mümkün, böyle alanlar da var. Aynı okulu başka yerde inşa etmek aynı ruhu katamaz. Bu noktada sizden destek istiyoruz.” 
Diyerek ifade ettiği talebine Bakan Selçuk’tan gelen yanıtta, “Okulun yıkılmasıyla ilgili bir çalışmanın olmadığı, vilayetten gelen net bilginin bu şekilde olduğu” ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2019, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER