"YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM!"

"YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM!"

"YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM!"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ya istiklal, ya ölüm" sözüne vurgu yapan CHP'li Demirtaş, "Bağımsızlığımıza ve Cumhuriyet değerlerine kastedenlere karşı birlik ve beraberlik ruhu içinde olmak zorundayız" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları ifade etti.

"Asil ve kahraman Türk ulusu, hiçbir zaman esarete ve işgale boyun eğmemiştir.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile de vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.  Emperyalist güçlerin topyekün saldırısına karşı, asgari olanaklarla başlatılan Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlanması, Türk tarihinde yeni bir dönüm noktası olmuştur.

30 Ağustos'ta, Sevr parçalanarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına giden yol açılmıştır. Bu zaferle birlikte Türk ulusu,  Atatürk'ün önderliğinde aydınlık bir geleceğe ulaşma yolunda önemli adımlar atmış, Cumhuriyet'in ilanının ardından da hızla ilerleme, gelişme ve aydınlanma yoluna girilmiştir.       

Bundan 97 yıl önce, Anadolu’nun ebediyen Türklerin vatan toprağı olduğunu bir kez daha ispatlayan kahraman Türk ulusu çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı, sivil asker demeden giriştiği bu mücadeleden alnının akıyla çıkmıştır.    

Türk ulusu 30 Ağustos'ta "Ya istiklal ya ölüm” diyerek yola çıkmış, bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu zafer ile halkımızın yaktığı özgürlük ve bağımsızlık  ışığı, işgal altındaki tüm mazlum halklara da örnek olmuş, onlar da tutsaklık zincirlerini kırarak özgürlüğe kavuşmuşlardır.

Türk milleti olarak özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız,  bugün de 30 Ağustos 1922'deki kadar canlıdır. Türk Ulusu bugün de her türlü güçlüğe karşı mücadele edecektir.

Biz bu emanete canımız pahasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza ve Cumhuriyet değerlerine kastedenlere karşı birlik ve beraberlik ruhu içinde içinde olmak zorundayız.

Bu vesileyle, büyük zaferin 97'nci yıldönümünde, başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer bayramını en içten duygularımla kutluyorum"

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER