Yatırımlar açıklanıyor!

Yatırımlar açıklanıyor!

Yatırımlar açıklanıyor!

2019 Yerel seçimlerine 48 gün kala, siyasi partiler başkan adayları ve meclis listelerini belirlemeye çalışırken, siyasi partilerde proje ve seçim yatırımlarını açıklamaya başladı.

İktidar Partisi AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklama ile kitap ve süreli yayınlarda KDV oranlarının düşürülmesi sonrasında, düzenli sosyal yardım alan vatandaşların elektrik tüketimlerinin belli oranlarını devlet olarak üstleneceklerini belirtti.

Erdoğan, “Düzenli Sosyal Yardım alan ihtiyaç sahiplerinin, aylık 150 Kilowatt/saate kadar elektrik tüketimini devlet olarak biz üstleniyoruz’ dedi.

Düzenli sosyal yardım alan vatandaşların faydalanacağını uygulama 15 Şubat’ta başlayacak.

Yapılan çalışmalar göre, her haneden belirlenen bir kişi adına elektrik tutarı PTT’ye ‘Elektrik Kontör bedeli’ olarak yatırılacak. Elektrik faturası gelen kişi ödeme için PTT’ye gittiğinde, destek miktarı faturasından düşecek.

Açıklamada hane halkı sayısı 2 veya daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 4 kişilik hanelerde 125 Kw/saat, 5 ve yukarı hanelere150 KW/Saat destek verilecek.

Bu kapsamda Türkiye genelinde düzenli Sosyal Yardım alan 2.5 milyon vatandaş bulunuyor.

Zonguldak’ta ise düzenli Sosyal Yardım alacan vatandaşların sayısı 10 bine yakın olduğu öğrenildi.

Bir ailenin düzenli sosyal yardım alabilmesi için eve giren paranın hanede oturan sayısına bölündüğünde 610 lirayı geçmemesi gerekiyor.

Yaptığımız araştırmaya göre Zonguldak’ta Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan 4 bin hane değişen şekilde bin aile ise düzenli olarak destek görüyor.

Zonguldak İl genelinde (Merkez ilçe ve Kozlu 2 bin 200 kişi) olmak üzere, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinden 5 bin lira, ağır özürlü ve bakıma muhtaç insan sosyal yardım desteği alıyor.

Yapılan açıklamaya göre, Zonguldak’ta 10 bin ailenin elektrik faturalarının ortalama 80 lirasını devlet karşılayacak.

Türkiye Sakatlar Derneği yönetimi, sosyal yardım alan vatandaşlar ve üyeleri adına tüketime sağlanan katkı için emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2019, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER