Yavuz Erkmen, Halil Posbıyık'a kükredi!

Yavuz Erkmen, Halil Posbıyık'a kükredi!

Yavuz Erkmen, Halil Posbıyık'a kükredi!

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Kdz. Ereğli teşkilatı ile bir araya geldi.
CHP'nin adayı Halil Posbıyık ile yaşanan gerginliğin ardından açıklamada bulunan Erkmen: 'İlin diğer yerleşim yerlerinde de iş birliği yapılabilir mi anlamında görüşme yapmamız istendi. Bu doğrultuda ilçe başkanlarımızın da katıldığı ilçelerde değerlendirmelerimizi yaptık. Bunun sonrasında da büyük oranda Zonguldak7ın bazı yerlerinde işbirliği yapma kararı aldığımız yerler oldu. Bunun dışında iki partinin ayrı ayrı seçime gireceği yerleri ilan etti.
Ereğli’de de biz samimi olarak ittifak işbirliği içerisinde CHP ile bir kaç sefer görüşme yürüttük. Bu toplantılarda samimi olarak ittifaka yaklaşmamıza rağmen bize yaklaşım pek samimi olmadı, biraz küçümseyici oldu. Biz hiçbir şekilde sayı veya isim pazarlığına girmedik. İlk 15 ismin içinde 2 meclis üyesi teklif edildi. Bu üyelerin sıralamasını da ilk 15 içinde yer alacağı ifade edildi ama somut bir sıra verilmedi. Yanı bu sıralama 3 ile 9’da 1 ile 8’de, 14 ile 15 de olabilir. Ama bizi esas üzen taraf ve siyasi nezakete sığmayan ise şu olmuştur: ‘Bu iki kişiyi de sizin içinizden ben seçerim’. Böyle bir söylem, bizi hakikaten kırmıştır. Bu, İYİ Parti’nin yok sayılmasıdır. İçimizden arkadaşlarımıza güvensizlik duyup da, ‘gelin ben seçerim’ demek, siyasi nezakete de sığmayan bir olaydır. Biz kendilerine en ufak şekilde isim bildirmedik, ima dahi etmedik. Ama iki tane veririz ve bunları da biz seçeriz denmesi bir partinin yok sayılmasıdır. Biz, bunu bir siyasi nezaketsizlik olarak gördük. Ve bu ifade tamamen CHP’nin adayı olan Halil Bey tarafından söylenmiştir.
Ve nitekim onları adına bir sonraki toplantıda CHP Milletvekilleri Deniz Arkadaşımız (Yavuzyılmaz) böyle bir teklifin siyasi nezakete uymadığı gerekçesiyle onlar adına bizden özür dilemiştir. Ama bu tutum yani Halil Beyin aday olarak bu tutumu değişmediği için sonuçta bir partinin yok sayılmasına en başta ben bu teşkilatın başı olarak kesinlikle izin veremezdim. Bu görüşümü gerek İl’de yönetim kurulu arkadaşlarımıza, gerek ilçeye geldiğimizde arkadaşlarımızla da paylaştım. Çünkü bu küçümseyici, ‘sizin bir gücünüz varmı ki… Sizin içinizden ben istediğimi alırım… Sizin şu anda oy potansiyeliniz zaten belli, 500-600’ü geçmez’ gibi bir takım söylemler ize hakikaten bir yerde siyasi nezaketten yoksun söylemler olarak gelmiştir. Burada biz ‘Tepeden Bakma’ anlayışını, İYİ Parti’ye karşı küçümseyici tavrı gördüğümüz için ‘biz Ereğli’de varız, seçime kendi adayımızla gireriz. İçimizden hiçbir arkadaşımızı seçtirmeye müsaade etmeyiz’ dedik. Bu sonuçla da kendi adayımızı çıkarıp yarışa girmeye karar verdik.
Biz sürekli olarak anket yapıyoruz, yapılan anketleri takip ediyoruz. Öyle hiç kimse kendini kazanacak gibi lanse etmesin. Şu anda Ereğli’de neyin, nasıl olduğunu çok rahat görebiliyoruz, benim yaptırdığım ankette şu anda yüzde 50’inn üzerinde kararsız, boşlukta bir kesim var. Bunlar bir taraftan AK parti’yi denenmiş olarak görüyorlar ve vermek istemiyorlar,bir taraftan Halil beyi görüp, yine aynen kaybettiği dönemdeki tavırlarını görüp, uzlaşmaz kişiliğini devam ettiriyor diye nitelendirip, bu nedenle yeni bir yüz arayışıyla, herkesi kucaklayan bir anlayışla bir insanın ortaya çıkmasını bekleyen Ereğli’de yüzde 50 potansiyel var. Biz kimseyi ötelemeden, herkesi kucaklayarak vatanını, milletini, bayrağını seven ve yörede en iyi şekilde temsil noktasında bunları yerine getirebilecek arkadaşlarımızı, Zonguldak’ın her köşesinde olduğu gibi, burada da iş başına getirmek istiyoruz.
Bugün, basında bazı arkadaşlarımızın aramızdan ayrıldığını görüyorum. Bu anlamda onlara söyleyecek bir şeyim yok. Tercihlerini o yöne yaptıkları taktirde zaten söyleyecek bir şey yok. Ama bizde olup ta gidip başka yerde çalışan arkadaşlarımızın da zaten içimizde durmasına gerek yok. Daha yolun başındayken, yanımızdan ayrılmaları bizi üzmez. Çünkü biz, tek yumruk ve inanmış olarak bu seçimi alacağımız ve adayımızla birlikte seçimi kazanacağımıza da inanıyoruz. Daha adayımızın adı açıklanır açıklanmaz Ereğli’de büyük ilgi uyandırdı. Ve şu anda bize gelen tepkiler çok olumlu. Bu da bize gösteriyor ki isabetli bir tercih yapmışız. Arkadaşımız hemen hemen her kesimden oy alabilecek ve Ereğli kamuoyunca kabul edilen bir isim. Biz, Ereğli’de iyi Parti’nin bu seçimlerle birlikte kökleşeceğini ve de her geçen gün büyüyerek yukarıya doğru gideceğini biliyoruz.
Erkmen, olası söylem değişikliklerine veya özür dilenmesine karşın yeniden CHP ile görüşmelerin yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya ise ‘böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Zaten bu akşam yada en geç yarın sabah Genel merkezimizin açıklayacağı adaylar arasında Ereğli’de olacaktır” dedi.
Ali Kaya ile irtibatlarının doğru olduğunu genel merkez tarafından açıklamayı bekleneceklerini kaydeden Erkmen, ‘CHP’nin aday belirleme sürecinde Posbıyık’a destek olup olmadığına’ yönelik soruya da, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 22:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER