Yavuzyılmaz duyurdu, Yorulmaz teşekkür etti

Yavuzyılmaz duyurdu, Yorulmaz teşekkür etti

Yavuzyılmaz duyurdu, Yorulmaz teşekkür etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda şehit ailelerine yapılan ödemeler ile ilgili konuşarak, şehitlerin ardından yapılan ayrıma son verilmesini talep etti. 
Uzman erler ile aynı çatışmada şehit olan er ve erbaşların ailelerine verilen ödemelerde eşitsizlik olduğunu belirten Yavuzyılmaz, tüm milletvekillerine bu ayrımın ortadan kaldırılması için çağrıda bulundu. Yavuzyılmaz: ““Muvazzaf askerlik hizmetini yaparken terör örgütüyle girilen çatışmalarda şehit olan askerlerimizin yakınlarına, uzman erbaşlar için 4.312 TL, aynı olayda vefat eden erbaş ve erler içinse 2 bin TL aylık ödenmektedir. Bir şehidimiz için 4.312 TL, bir şehidimize 2 bin TL. Şehitlerimizin ardından yapılan bu ayrıma acilen son verilmelidir. Bu nedenle, 3713 sayılı Kanun'un 21'inci maddesinde yasal bir düzenleme yapılarak şehit erbaş ve erlerimizin yakınlarına yaşatılan bu mağduriyetler acilen ortadan kaldırılmalıdır.
Değerli milletvekilleri, gelin, bir yasa teklifiyle bu eşitsizliği hep birlikte çözelim” dedi.
Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz’da, Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a şehit ailelerinin seslerini mecliste duyurmasından dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2018, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER