Yavuzyılmaz, Ereğli’de yapılan COVID-19'a Yönelik çalışmaları anlattı...

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP'li Ereğli Belediyesi'nin Corona Virüsüne karşı bu gün kadar aldığı tedbirleri açıkladı.

Yavuzyılmaz, Ereğli’de yapılan COVID-19'a Yönelik çalışmaları anlattı...

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

Sevgili dostlar,

Zonguldak İlimiz genelinde koronavirüsle mücadele sürecinde örnek çalışmalar yaparak ilklere imza atan; CHP'li Kdz.Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Alaplı İlçe Belediyelerimizin hizmetlerini hafta boyunca sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımızla, personellerimiz ve gönüllülerimizle gurur duyuyoruz❤️  #HalkınBelediyeleri

Bugün sizlere Kdz. Ereğli Belediyesi'nin, Sn.Halil Posbıyık Başkanlığında koronavirüs tehdidine karşı yaptığı aşağıdaki müthiş çalışmaları aktarıyorum: dedi.

✔️ Halka ücretsiz 300 bin maske dağıtıldı. İçinde 4’er maske, bir şişe el dezenfektanı, 2 sabun ve maske kullanım kurallarının anlatıldığı bilgi notunun bulunduğu çantalar, kapı kapı dolaşılarak 55 bin hanenin tümüne ulaştırıldı.

✔️ Köylerde yaşayanlar unutulmadı. 93 köyün muhtarına 45 bin adet maske teslim edilerek ev ev dağıtılması sağlandı.

✔️ Daha önce kurslar için kullanılan Cumhuriyet Halkevleri derslikleri, maske üretim atölyesine dönüştürüldü. Üretim, 67 gönüllü ve belediye görevlilerinin özverili çalışmalarıyla sürdürülüyor.

✔️ Ereğli’deki bütün sağlık ocaklarında görev yapan sağlık çalışanlarına maskeler gönderildi.

✔️ Dolum merkezi oluşturularak yüksek standartta 60 bin şişe el dezenfektanı üretildi ve halka ücretsiz dağıtıldı.

✔️ Kdz. Ereğli Belediyesi işsiz kalanlar ve aileleri ile 65 yaş üstü ihtiyaç sahiplerinden oluşan 871 kişiye, her gün sefer taslarıyla üç kap sıcak yemek götürüyor. 1380 erzak kolisi dağıtıldı, dağıtılmaya devam ediliyor.

✔️ 65 yaş üstünde evinde kalan ihtiyaç sahiplerinin alışveriş, ilaç, bankacılık gibi talepleri evlerine kadar gidilerek karşılanıyor. Ekipler, engelli vatandaşların da yardımlarına koşuyor.

✔️ Her gün 94 noktaya sokak hayvanları için yiyecekler, mamalar bırakılıyor, barınakları temizleniyor.

✔️ Bütün yollar, caddeler, pazar yerleri, ortak alanlar, ulaşım araçları, duraklar, kurum ve kuruluşlar virüse karşı ilaçlanıyor, yıkanıyor, dezenfekte ediliyor.

✔️ Evinden çıkamayan Ereğlililer için moral katkısı olması amacıyla canlı müzik aracı hazırlandı. “Sokakta müzik sesi var” çalışması kapsamında üstü açık bir araç “Evde kal Aşkım Ereğli” afişleriyle donatılarak canlı müzik yayını başlatıldı. Bütün mahallelerde, sokaklarda dolaşan canlı müzik aracına pencerelerden, balkonlardan halkın katılımı oldukça büyük.

✔️ Sosyal medya mecraları ile yerel ve ulusal medya kuruluşlarından yararlanılarak açıklamalarla, metinlerle, haberlerle, filmlerle, grafiklerle, bilboardlar ve afişlerle, anonslarla, halkın bilgilendirilmesi konusunda yoğun çalışmalar yapılıyor.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2020, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER