Yavuzyılmaz, takipçisi olacak

Yavuzyılmaz, takipçisi olacak

Yavuzyılmaz, takipçisi olacak

CHP Zonguldak Milletvekili ,Deniz Yavuzyılmaz Gökçebey Ortaokulu geçtiğimiz aylarda depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkılmasının ardından, yerine yeniden yapılacak olan 24 derslikli yeni bir okul inşa edilmesi için çalışmalar başlatılmadığını söyledi.
Konunun takipçisi olacağını söyleyen Yavuzyılmaz: "Gökçebey Ortaokulu geçtiğimiz aylarda depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yetkililerce yıkılarak, yerine 24 derslikli yeni bir okul inşa edilmesi için çalışmalar başlatılmıştı.

Ancak yeni okul inşaatının bütçesi hazır olduğu halde aradan geçen 6ay süresince bir türlü ihaleye çıkılamamıştır.

Bu süreçte 417 öğrenci, 442 öğrencinin halihazırda okumakta olduğu Gökçebey Atatürk İlkokulu binasına yönlendirilmiş, ikili eğitim (sabah, öğlen) yapılmak zorunda kalınmıştır.

Zorlu kış şartlarında, öğrencilerimizin yarısı sabah hava karanlıkken okula giderken, diğer yarısı da akşam hava karanlıkken okuldan çıkmaktadır.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü'yle yaptığım görüşme neticesinde:

Önümüzdeki bir ay içinde, yeni okul inşaatında ihaleye hazır hale gelineceği, bir ay süreyle zemin güçlendirme çalışmaları yapılacağı, yaklaşık 300 gün süresince de inşaatın yapılacağı bilgisini aldım.

Öğrenci kardeşlerimizin daha fazla mağdur edilmemesi için konunun yakından takipçisi olacağım."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER