Yavuzyılmaz üniversiteye devredilmesini önerdi!

Yavuzyılmaz üniversiteye devredilmesini önerdi!

Yavuzyılmaz üniversiteye devredilmesini önerdi!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Üzülmez'de yer alan TTK'nın İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı Departmanını ziyaret etti. TTK’ya Daha İyisi Verilecekse bu Alan Üniversitenin Olabilir..

Yavuzyılmaz, TTK'nın bu bölgeyi boşaltma ve başka sektörlere tahsis etme düşüncesinin kamuoyunda konuşulduğunu, bu nedenle ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti.  Yavuzyılmaz, TTK'nın buradaki daire başkanlığı başka bir yere taşınacaksa ve bu bölgenin tahsisi başka sektörlere  gerçekleştirilecekse mevcut binaların, yolların ve yeşil bahçelerinin üniversiteye devredilerek bir fakülte kampüsüne dönüştürülmesinin mümkün olup olmadığını incelemek üzere ziyarette bulunduğunu söyledi.  

Yavuzyılmaz; 'Valimizle yaptığım görüşmede kendisine belirttiğim üzere eğer TTK İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı, olanakları ve laboratuvar imkanları daha fazla olacak bir başka yerleşkeye taşınacaksa, derslikleriyle ve  doğal güzellikleriyle buradaki binaların ve alanın üniversiteye devredilmesinin faydalı olacağını, üniversiteli gençlerimizin şehir içi entegrasyonuna bir katkı sağlayacağını belirtmiştim. Yerinde incelemeler yaptıktan sonra belirtmek isterim ki bu alan hem derslikleriyle hem öğrenci yaşam ve etkinlik alanlarıyla fakülte kampüsü için oldukça uygun. Rektörümüzle de bu konuyu görüşerek istişare edeceğiz' dedi. Yavuzyılmaz ziyarette kurum memur ve çalışanlarını tek tek ziyaret ederken, idari binayı da detaylı bir şekilde inceledi.  TTK Kömür Üreten Bir Kurumdan Çok Daha Fazlası..

Yavuzyılmaz, idari bina çalışanları ziyaretinin ardından, eğitim binasına geçerek derslikleri gezdi ve verilen derslerle ilgili bilgiler aldı. TTK'nın Ar-Ge laboratuvarları ve alev sızdırmazlık, maske testlerinin yapıldığı servislerde detaylı olarak incelemelerde bulunan Yavuzyılmaz, TTK'nın sadece kömür üreten bir kurumdan çok daha fazlası olduğunu, TTK'nın Ar-Ge laboratuvarlarına daha geniş imkanlar verildiğinde 1970'lerde olduğu gibi bugünde Türkiye'nin en ileri teknoloji merkezi olabileceğine dikkat çekti. İncelemelerin ardından  Yavuzyılmaz kurumdan ayrıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2018, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER