YAVUZYILMAZ ZGC 'DE ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

YAVUZYILMAZ ZGC 'DE ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

YAVUZYILMAZ ZGC 'DE ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti editor masasının konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz iktidar yüzünü Zonguldak'ta dönmelidir dedi.

Milletvekili Deniz yavuzyılmaz beraberinde il başkan Hakkı Güney ve ilçe başkanı Yusuf mar ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler.
Ziyarette gündemi değerlendiren milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Ayrıca gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.


KIZ MESLEK LİSESİNE SAHİP ÇIKMAK VATANINA SAHİP ÇIKMAKTIR”

Gazeteciler Cemiyet Başkanı Derya Akbıyık, Yavuzyılmaz’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

“KIZ MESLEK LİSESİNE SAHİP ÇIKMAK VATANINA SAHİP ÇIKMAKTIR”

Milletvekili Yavuzyılmaz gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıkılması gündemde olan Kız Meslek Lisesinin iktidar partisinin konuyu gündeme getirmeye çalıştığına dikkat çekerek; ‘’Zonguldak halkının tam kalbinin ortasına sağlanmış bir bıçak gibi yaralamıştır. Zonguldak halkı yağa kalkarak tepkisini göstermiştir. Yeni bir rant alanı oluşturmak gayesiyle adımlar ısrarla devam ettirildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yıkılmaması yönünde beyanat vermiştir. ZOKEV’in yaptığı başvuru ile burayı kültür varlığı beyan edilmesine rağmen süreç halen devam etmektedir.  Kız Meslek Lisesi depreme dayanıklı Mı? Diye yeniden Konu yeniden gündeme alınacaktır. Böyle mantıksız rant kokan anlayışı devam ettirmeleri Zonguldak halkına yapılmış bir hakarettir. Atatürk’ün Türkiye kalkınmasında kadın istihdamı projesinden biridir Kız Meslek Lisesidir. Zonguldak kamuoyunun gerek belediye başkanını arayarak tüm STK’lar ile birlikte ben kadınım cevabını vermesini bekliyorum. Zonguldak Kız Meslek Lisesine sahip çıkalım. Kız Meslek Lisesine sahip çıkmak vatanına sahip çıkmaktır. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum’’ dedi.

“Çaycuma havaalanı pistinin genişlemesi gerekiyor”

Çaycuma havalanı konusuna değinen Yavuzyılmaz, ‘’Çok yoğun bir mücadele yaptık. LYS cihazının takılmasında mücadele verdik. Uçağın tipinin büyümesi gerekiyor. Pistin genişliğinin 15 metre büyütülmesi gerekiyor. Uçak tip ve modellerinin sayısı da artmış olacaktır. Komisyonlarda bu konuyla ilgili girişimlerde bulunduk. İktidar partisi Çaycuma havalanın pistinin uzatılması gerekiyor. Aksi takdirde uluslar arası bağlantısı kesilmiş olacaktır.  Ak parti milletvekillerinin yatıp kalkıp bu konuları çözmekle uğraşmaları gerekmektedir. Ben gerekli kurumları hareke geçirdim. Çözene kadarda mücadele edeceğiz.”

“SARAYDAN TOKAT GELDİ”
Termik santraller konusuna değinen Yavuzyılmaz, ‘’Zonguldak bu konuda çok acılar çeken bir şehirdir. ileride çocuklarımız  Bu gün kaptıkları bir zehirden dolayı hasta olacaktır. Bu santraller durdurulursa enerji açığı olmayacağı gayet nettir. Aracın içerisinde sigara içilmesine ceza kesilirken Etrafa zehir saçan termik santrallere kesilecek ceza sıfır. santraller aldığı toplam teşvik 1 milyar küsürdür. Müthiş bir mücadele verdik. Termik santraller muafiyetini kabul oyu vererek savundular. Saraydan bir tokat geldi ve hepsine bu tokadı vurdu.”

“MADENCİ VE AİLELERİNE BORCUMUZ VAR”

Şehit Madencilerin ailelerin devlette istihdamına  kavuşmasına değinen  Yavuzyılmaz, ‘’Eski başbakan Binali yıldırım ile bir araya geldik. Zonguldak’ta madencilere söz vermiş bir siyasidir. Madencilere ve ailelerine bir borcumuz var. Konun çözülmediğini ve yaklaşık 500 kişinin mağdur olduğu kendisine ilettik.”


“KUL HAKKI YEMESİNLER”

Toplum yaranına çalışma programına değinen Yavuzyılmaz “,iktidar partisi  kul hakkı yiyorlar. Artık kul hakkı yememelerini çeşitli gerekçelerle biz belediyelere eşit dağıttık yalanını söylemesinler. Bu güne kadar ki hatalarını geldiği seviyede bırakmak istemiyorlarsa işçilerin kontenjanlarını ayırsınlar.”

“İLAÇ SANAYİNİ KURMAMIZ GEREKİYOR”

BEÜ Hastane konusuna değinen Yavuzyılmaz, “İlaç noksanlığı dezenfekte eksik. Para yok deniliyor. Hazinede para yok deniliyor. Ekonomi o kadar kötü yönetiliyor ki, hastanede takacak sitent yok. Bu konuda çok acı ki iki kişiyi kaybettik. İki kuruşluk sitent sağlanamadığı için maalesef canlarımız kaybettik. Bu doğrultuda yerli ve milli ilaç sanayiyi ayağa kaldırmamamız gerekiyor. Dolayısıyla bir an önce ilaç sanayini tekrar oluşturmamız lazım.” 

“AK PARTİ Yİ DEMOKRASİ ANLAYIŞINA DAVET EDİYORUM”

Kongre süreçlerine değinen Yavuzyılmaz, ‘’bizim için kongreler ayrı bir heyecandır. Bizim kongrelerimiz derbi heyecanı çerisinde geçmiştir. Merkezde 19 mahallede sandıklar kuruldu. Seçimlerimizde delegeler iradelerini ortaya koyacak. Biz biliyoruz ki artık CHP iktidarın en büyük adayıdır. CHP’ye aday olan her kim olursa olsun yada seçilemesin ileride bu kardeşlerimiz üst düzeyde görevler alacaktır. Kadrolarımı iki yıllığına seçiyoruz. Tüm ilçelerimizde yarışarak adaylarımıza gönülden başarılar diliyoruz. Ak Parti’ye de seslenerek bu seçim süreçlerinde bir kişinin dudağından çıkan sözlerle temsil etmesini değil demokrasi anlayışına davet ediyorum.’’
“MİLLETVEKİLİ OLARAK DELEGE VE KONGRE SÜREÇLERİNİN DIŞINDAYIM”

Bahçelievler seçimlerine değinen Yavuzyılmaz, ‘’yapılan itirazların bir mercileri vardır. Şikayetleri genel merkez incelemiştir. Genel işleyişi etkilemeyecek şekilde seçimleri kabul görmüştür. Dolasıyla buna yorum getirmem doğru olmaz. Genel merkezimizin takdiridir. Biz milletvekilleri olarak konun tamamen dışındayız. Bu konuyla ilgili iddiada buluna  kişiler gerekli yerlere girişimde bulunurlar. Herkes kendi yaptığı görevle değerlendirilecektir. Unutulan bir tek şey var. Üzerinize bazı konular atılır. Ancak bunu kimse sormaz. Milletvekilleri bu konuya dahil olmuş mudur diye sorsunlar.’’
milletvekili Yavuz Yılmaz Merkezi seçilen de her ilçe başkan adayına eşit mesafede olduğunu ifade etti.

Fevkani köprüsünün yıkılmaması gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Erkan köprüsü'nü yıkılmasına Zonguldak halkın müsaade etmemelidir. Fevkani köprüsü Zonguldak'ın tarihi dir. Bunu sadece bir demir yığını olarak bakılamaz. Esnaflar mağdur olacak ifadesini kullandı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan aralarında Deniz Yavuz Yılmaz'ın da olduğu 2 milletvekilinin isim vermeden, Acılık bölgesinde yaşanan yangın  konusunda geçmiş olsun, demediler sözlerini değerlendiren milletvekili Yavuz Yılmaz geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade etti.
Zonguldak tam bakan çıkmalı

CHP Zonguldak milletvekili Deniz ve hava durumu hükümeti Zonguldak'tan Biz Bakanlığı olması gerektiğini ve Zonguldak Uzun yıllardır Bakanı Hasret kaldığını ifade ederek Cumhuriyet Halk Parti iktidarından Zonguldak'tan bakan çıkaracaklarını ifade etti.

AK Parti iktidarının Zonguldak a bizim dönmesi gerektiğini belirten milletvekili Deniz yavuzyılmaz,
Zonguldak AKP iftarında hak ettiği değeri görmedi Türkiye taşkömürü kurumuna 1500 işçi alımı ama 1261 işçide emekli oldu iftar yüzünü Zonguldak'ta dönmesi gerekiyor ifadesini kullandı.
TTK lojmanları satılmamalı
Türkiye taşkömürü kurumuna ait lojman satışını değerlendiren milletvekili Deniz yavuzyılmaz, face'ler raporu da var Türkiye taşkömürü Kurumu lojmanları satılmamalı kit Komisyonu üyesi olarak bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyorum şeklinde konuştu.
Genel Müdürü maaşı 80.000 lira olduğu yerde asgari ücret daha da yüksek olmalıdır
gazetecinin asgari ücretle ilgili sorusunu değerlendiren milletvekili Deniz yavuzyılmazkit Komisyonu üyesiyim biliyorum genel müdürler 13 bin avro yani 80 bin lira maaş alıyor asgari ücretin de çok daha fazla olması gerekiyor Ancak işverenin üzerinde yüklerin alınması da şart bir orta yol bulunması gerekiyor şeklinde konuştu.

Milletvekili Deniz yavuzyılmaz vergisini zamanında verenlere ayrıcalık tanıması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER