Yavuzyılmaz’dan Kilimli Sahil Yolu önergesi

Yavuzyılmaz’dan Kilimli Sahil Yolu önergesi

Yavuzyılmaz’dan Kilimli Sahil Yolu önergesi

Kilimli’nin ulaşım çilesine çare olsun diye yapılan ancak fırtınalardan gördüğü zararlar nedeniyle tam olarak hizmet veremeyen ve son zamanlarda adı yolsuzluk soruşturmalarıyla anılan, 3 bin 300 metrelik Kilimli-Uzunkum Sahil Yolu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından bir kez daha meclis gündemine taşındı.

Deniz Yavuzyılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verdiği soru önergesi ile Kilimli Sahil Yolu’nun onarım, bakım çalışmalarının ve ihale sürecinin ne zaman başlayacağını sorup, yoldaki Trafik Kanun ve Yönetmeliklerine uygun olmayan güvenlik eksikliklerine dikkat çekerken, Bakanlıktan gelen yanıtta; yolun bitimi, Mithatpaşa, T0 ve Aslankayası Tünellerinin işine bağlandı.    

Milletvekilinin, 7/26984 esas sayılı soru önergesine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’ndan 06.05.2020 tarihinde gelen yanıtta; 

“Zonguldak– Kilimli arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Güzergahın Kilimli ilçesine bağlanan kesimi, trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla geçici olarak hizmete açılmıştır. Diğer taraftan, Karayolları Genel Müdürlüğünce Zonguldak- Kilimli güzergahı üzerinde bulunan dört adet tünelin (Mithatpaşa 1- Mithatpaşa 2- T0 ve Aslankayası Tünelleri) elektrik ve elektromekanik imalatlar işinin ihale edilmesi planlanmaktadır. Yapılacak ihaleyle birlikte, söz konusu yol; Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı bölünmüş yol seviyesinde tamamlanıp, çevre düzenlemesi, yatay ve düşey işaretlemelerin yapılması ve tünellerin elektrik ve elektromekanik işlerinin de bitirilmesinin ardından bir bütün halinde 2021 yılında hizmete açılması hedeflenmektedir.” bilgilerine yer verilirken, CHP’li Milletvekili konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Zonguldak ile Kilimli ilçesi arasındaki mesafeyi önemli ölçüde kısaltan, ilçeler arasındaki ulaşımda büyük kolaylık sağlayan Kilimli Sahil Yolu, tam anlamıyla hizmet verdiği günlerin çok daha fazla süresinde, bitti- bitiyor, açıldı- açılıyor süreçleriyle oyalandırıldı ne yazık ki. Son olarak fırtınadan dolayı zarar gören ve kullanıma kapatılan sahil yolunda, 2018 yılında gerçekleştirdiğim incelemeler sonrasında; ‘Kilimli Sahil Yolu’nun çözümsüz olmadığını’ söyleyerek, yapılacak bir dizi çalışma ve alınacak güvenlik tedbirleri ile sahil yolunun bir şeridinin geliş gidiş olarak tekrar kullanıma açılabileceğini belirtmiş, ardından tünel içinde gerçekleştirilen kısmi asfaltlama çalışmaları ile yol geçici olarak hizmete açılmıştı. 

Aradan geçen süreçte yapımı gibi onarımı da yılan hikayesine dönen yolun, ne zaman bakıma alınacağı ve yolda yeterli güvenlik tedbirlerinin neden alınmadığını, Ulaştırma Bakanlığı’na sorduk. Bakanlıktan gelen yanıtta; Mithatpaşa, T0 ve Aslankayası Tünellerinin elektrik ve elektromekanik imalatlar işinin ihale edileceği ve bu ihalelerin ardından yapılacak çalışmalar ile 2021 yılında bir bütün halinde yolun onarılmasının hedeflendiği bilgisi alınmıştır. Diğer taraftan yol, 2018 yılında gerçekleşen kısmi onarımın haricinde hiçbir bakıma tabi tutulmamıştır. Yolun genelinde ve özellikle tünel kısmında ışıklandırma olmadığı gibi, uyarıcı levhalar gelişi güzel sabitlenmiş, birçoğu eksik, mevcutlar eğik ve yerinden çıkmış durumdadır. Yolun bazı kesimlerinde hafriyat atıkları, etrafa saçılmış taşlar ve yolun kenarındaki kapağı olmayan mazgallar, çukurlar ve kirlilik adeta tehlikeye davetiye çıkartmaktadır. Kendi haline bırakılmış olan yolun, güvenlik eksikliklerinin bir an önce giderilerek tamamlanması süreçlerinin takipçisi olmayı sürdüreceğim.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER