Yavuzyılmaz’dan “sefer sayısını arttırın” çağrısı

Yavuzyılmaz’dan “sefer sayısını arttırın” çağrısı

Yavuzyılmaz’dan “sefer sayısını arttırın” çağrısı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de hava yoluyla seyahat edenlerin sayısı, yılın 8. ayında 140 milyon 121 bin 303 olarak açıklanırken, Zonguldak Havalimanı’nda da iç hat doluluk oranı yüzde 69'a, dış hat doluluk oranı ise yüzde 92'ye ulaştı. Faaliyete girmesinin üzerinden sadece 4 ay geçen Zonguldak Havalimanı’nın, ağustos ayında yolcu rekoru kırması üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türk Hava Yolları’na “sefer sayısını arttırın” çağrısında bulundu. 

Yavuzyılmaz çağrısında şu ifadelere yer verdi: 

“Atıl durumundan kurtulup, hizmete açılması için çok mücadele verdiğimiz ve geçtiğimiz mayıs ayında, İstanbul – Zonguldak destinasyonu ile iç hat  seferlerinin gerçekleştiği Zonguldak Havalimanı’nın, bugün itibariyle, aradan geçen kısa sürede, iç ve dış hat ortalamasında %80’ in üzerinde bir doluluk oranına ulaşmış olması mutluluk vericidir. Bu süreçte Zonguldak halkı üzerine düşeni yapmış, kente verilen hizmete sahip çıkmıştır. Zonguldak’ın potansiyeli ve ulaşılmış olan rakamlar, hava yolu ulaşımında ikinci bir adımın atılmasını gerekli kılmaktadır. Sefer sayısının arttırılması, yolcuların seyahat tercihindeki kısıtlamayı ortadan kaldıracağı gibi hava yolu ulaşımının cazibesinin de artmasına neden olacaktır. 

“Pazartesi ve cuma günlerine sefer konulsun”

Mevcut hava yolu şirketleri haftanın farklı günlerinde, İstanbul-Zonguldak hattında karşılıklı seferler düzenlemekte ancak her iki havayolu şirketinde de hafta başı ve hafta sonu günleri için sefer bulunmamaktadır. Uçuş istatistikleri ve yapılan araştırmalara göre, iş amaçlı seyahat edecek olan yolcular biletlerini genellikle haftalık mesainin bitimine yakın yani cuma günü alıyorlar ve dönüş günü olarak da yine iş başı yapacak oldukları pazartesi gününü tercih ediyorlar. Diğer yandan hafta sonu tatili için şehrimize gelmeyi yada başka şehirlere gitmeyi düşünen vatandaşlarımız için de, bu günlerde sefer olmayışı ve karayolu ile ulaşımın uzun sürmesi nedeniyle yolculuk cazip görülmemekte ve seyahat genellikle gerçekleşmemektedir. Oysa pazartesi ve cuma günü gerçekleşecek, doluluk oranı yüksek seferler ile hem vatandaşın, hem de Türk Hava Yolları’nın yüzünü gülmesi mümkündür.  

“Seferler, aktarmalar dikkate alınarak kurgulanmalı”

Zonguldak’tan İstanbul’a gidecek olan yolcular için uçakların kalkış vakitleri makul saatlerde olup uçuş açısından caziptir. İstanbul kalkışlı uçuşlarda ise her iki havayolu şirketinde sabah 9:50 ve 8:30 saatlerinde kalkışlar gerçekleşmektedir. İstanbul kalkışlı uçuşların sabah erken saatlerde gerçekleşiyor olması, aktarmalı olarak gidiş ve dönüş düşünülen bağlantılı uçuşlarda cazibesinin kaybolmasına neden olabilmektedir. Yine aktarmalı olarak Zonguldak’a dönmek isteyen yolcu, sabah erken saatlerde İstanbul’dan kalkacak olan uçağa denk gelmek için bulunduğu kentten çoğunlukla gece yarısı yola çıkmak ya da çok uzun bekleme süreleri ile seyahat etmek durumunda kalmaktadır. Bu nedenle mevcut ve yeni seferler düzenlenirken, aktarmalar da dikkate alınarak uçuş saatleri kurgulanmalı, vatandaşımıza Yurdun tüm bölgelerine seyahat etme fırsatı sunulmalıdır.”

Bugün itibariyle, Zonguldak Havalimanı’na Türk Hava Yolları (THY) salı, perşembe ve pazar günleri olmak üzere haftanın 3 günü, Atlas Global Hava Yolları çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftanın 2 günü İstanbul karşılıklı seferler düzenlemektedir.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2019, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER