YENİ KARARA GÖRE; AYNI PARSELDE ALAN YETERLİ İSE İKİNCİ BİNA YAPILABİLECEK

YENİ KARARA GÖRE; AYNI PARSELDE ALAN YETERLİ İSE İKİNCİ BİNA YAPILABİLECEK

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 4. birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.

Mecliste açılış ve yoklamanın ardından bir önceki  birleşimine ait toplantı tutanak özeti okunarak onaylandı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.Mecliste bir parselde, aynı fonksiyona ait yapı ve onun lüzumlu müştemilatların adet ve ebatlarına yönelik bir düzenleme yapılması ile ilgili Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Buna göre daha önceden bir parselde ikinci bir bina yapılmasına izin verilmezken, yeni karara göre aynı parselde alan yeterli ise ikinci binada yapılabilecek.

Alaplı İlçesi, Aşağıdoğancılar – Kürkükler – Merkez İlçe Saraycık- Ereğli İlçesi Pınarcık Köylerinde yaşayan vatandaşların köy yerleşik alan ile ilgili sorunlarının çözülebilmesi ve köy yerleşik alan sınırlarının genişletilmesi ile ilgili Komisyonların  hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oybirliği il kabul edildi. Alınan kararla birlikte köy sınırı genişletilmiş oldu.

Mecliste İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından “Taşınmaz Mal Yönetimi” denetim alanına yönelik 2016 – 2018 – 2019 yıllarına ilişkin İç Denetim Programları kapsamında sistem ve uygunluk denetimleri gerçekleştirilmiş olup; söz konusu denetimler sonucunda hazırlanan 2021-1, 2021-2, 2021-3 numaralı denetim raporları; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 38. maddesinin 5. fıkrası uyarınca İl Genel Meclisinin Bilgisine sunuldu.

Mecliste gündem dışı olarak ise ilginç bir tartışma yaşandı.

Çaycuma İl Genel Meclis Üyesi Burhanettin Çakır'ın, dünkü birleşimde ilçe hastanelerinde EMG çekimlerinin merkezde yönlendirilmesi ve aynı gün yapılmaması nedeniyle halkın mağduriyet yaşadığını sersin işini AK Parti'de meclis üyeleri arasında karşılıklı EMG çekimi tartışması yaşandı.

Tartışmayı İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli, bu konuyu Sağlık Müdürlüğü görüşeceğim diyerek sonlandırdı.

Bir sonraki meclis günü ve saatinin belirlenmesi ve birlikte toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2021, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER