Yeni muhtarlar kahvaltıda buluştu! Uyarılarda bulunuldu!

Yeni muhtarlar kahvaltıda buluştu! Uyarılarda bulunuldu!

Yeni muhtarlar kahvaltıda buluştu! Uyarılarda bulunuldu!

Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Merkez ve ilçe muhtarları ile kahvaltı programında bir araya geldi.
Kilise restorantta düzenlenen kahvaltı programına Merkez ve ilçe muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının olunmasının ardından bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, yeni seçilerek görevine başlayan muhtarlar ile tanışma kahvaltısında bir araya geldiklerini ve göreve yeni başlayan muhtarlara başarılar dileyerek; “Bu seçim döneminde mahallelerde ve köylerde bazı olumsuz olayların yaşandığını biliyorum. Fakat Seçim tarihi geride kaldı. Mahallemizde ve köyümüzde birlik ve beraberliği sağlayın.Yeni seçilen arkadaşlar çok kutsal bir göreve seçildiniz. Bu bağlamda bütün gözler seçilenlerin üzerindedir. Köyümüze, mahallenizi, giyiminizde, kuşamınızda, hareketiniz ike gittiğiniz kamu kuruluşlarında çok dikkat edilmesi gereken hususlardır. Siz o mahallenin ve o köyün mülki amirisiniz. Bu nedenle on defa düşünüp bir defa konuşacaksınız. Tabi bu gibi makamlar zamanı geldiğinde bırakılacaktır. Bizim görevlerimizden bir tanesi belediye dedir. Bizler o belediyenin başkanına gider konuşuruz o mahallenin sorunlarını anlatırız ama lütfen dilekçeyle müracaat edin. Elinizde dilekçeniz olsun. Lafta kalmasın. O lafta kalan unutulur yetkili derki bana muhtarımız öyle bir şey söylemedi. Elinizde belgeniz olsun. Ancak insanoğlu acelecidir hemen her şeyin olmasını ister. Zamana bırakmak lazım ama görevini takip etmek lazım.” “ALDIĞINIZ PARAYI BELGELEYİN” Köy muhtarlarına uyarılarda bulunan Nas, “Köy muhtarlarımız sizler tüzel kişisiniz.

Bütçeniz var parada alıyorsunuz. Makbuzlarınız var. Yani mahalle muhtarlari gibi değilsiniz. Siz dilekçeyle il Özel idaresi’ne müracaat edip o köyün sorunlarını toparlayıp sizler kendiniz yapacaksınız. Ancak işinizi takip etmek şartı ile yapacaksınız. İl genel Meclisi üyeleri ile eşit mesafede durur. Bir sürtüşme içerisindeler. Köylerde dernekler var o derneklerle çok iyi olmanız lazım. Köy muhtarlarımız para toplarken komisyon kurun. Paranın olduğu yerde çok dedikodu olur.3,5 ay sonra duyarsınız para topladık ne yaptın diye sorarlar. O nedenle topladığımız paraları kahve veya caminin kapısına tutanakları asın. Köy muhtarlarımız tüzel kişilik olduğu için çok dikkat etmesi lazımdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2019, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER