'Yıkılması gerekiyorsa yıkılır'

AK hayat basınla buluştu, o sorulara yanıt verdi

'Yıkılması gerekiyorsa yıkılır'

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan basın mensupları ile bir araya geldi.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Alan ve Tosun, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

‘İSTEDİĞİMİZ BAŞKANA DESTEK OLUN’

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim alan’a basın mensuplarının destek olmasını isteyen AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun: “Basın mensuplarımız ile çay ve sohbet için bir araya geldik. Samimi ve socak bir ortamda Zonguldak gündemine yönelik sohbet edelim diyerek geldik. Amaç sizlerle daha yakın olmak ve vatandaşlarımıza da sizler aracılığıyla ulaşmak. Zonguldak insanının mutlu olması ve bu şehirde yaşaması için Belediye Başkanımız ve bizler var güçle çalışıyoruz. Azıcık sabırşı olacağız. Mutlu olacağımız günler yakın. Bizlerin ricası başkanımıza destek olmanız. Hepimizin amacı ve gayesi bu şehri daha yaşanabilir hale getirmek” dedi.

TOSUN: ‘ORTAK KARARLA YIKILIR’

Kız Meslek Lisesinin yıkılmasının gündemde olması ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Zeki Tosun: “Bu işler konuşuluyor ve birden bire olacak işler değil. Şu anda böyle bir durum yok. Taraflarla görüşülür ve bir karar verilir. Hastane oraya yapıldı. Güzel bir proje hayata geçecek. Taraflarla görüşülerek otopark sorunu için bir çözüm üretilecek. Bu işlerin bakanlık kısımları da var. Bir fikir atıldı ortaya ve bunun amacı da şehri ve bölgeyi rahatlatmak. Eğer hastaneden faydalanmak için okulun yıkılması gerekiyorsa yıkılacaktır. Dediğim gibi bu tarafların görüşmesi ve proje ile belli olacak.”

TOSUN: ‘TÜNELLERİMİZDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR’

Mithatpaşa Tünelinde ki çalışmalar hakkında bilgiler veren Tosun: “Mithatpaşa Tünelleri’mizi inceledik. Müteahhit hızlı bir şekilde çalışıyor. Yopun bir çalışma olduğunu gördük. Basın mensuplarımızla orada bir program düzenleyip çalışmaları kamuoyu ile paylaşacağız.”

TOSUN: ‘HERKES BİRŞEY YAPMAK İÇİN UĞRAŞIYOR’

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın bürokratlarla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren Tosun: “Vekilimizin valiler veya emniyet müdürleri ile ilgili karşı bir tavrı olacağını düşünmüyorum. Atamalar bakanlıklar tarafından atanır. Onlar da bu şehirde bir şeyler yapmak için uğraşıyorşar.”

TOSUN: ‘TAKİP EDİYORUZ’

Zonguldak’ta yeni parti çalışmaları olmadığını söyleyen Tosun: “Zonguldak’ta yeni bir parti için çalışma yok. Bir karar berildiyse bakacağız. Kaç parti kurulacak biz de bilmiyoruz sizler gibi televizyonlardan takip ediyoruz.”

ALAN: PROJİLER SÜMEN ALTINDA KALMAYACAK’

Ömer Selim Alan, “Fevkani Köprüsü’nün raporlarını zamanı geldiğinde sizlerle paylaşacağız. Biz seçim zamanı ne söz berdiysek aynı yerdeyiz. Önce yapacağız sonra yıkacağız. Önce dükkanlarını yapacağız yerleştireceğiz ardından köprüyü yokacağız. Aklımızda 2 yer var. Projelerin altlarını doldurarak yapıyorız. Projelerimiz sümen altında kalmayacak. 3 ğrojemiz hazır. Bşr bir projelerimizi hayata geçireceğiz.  Dere ıslahı konusunda sayın bakanımız ile görüştük. 2019 yılı bitmeden ihaleye çıkacağız. 3 etapta bitireceğiz. Birliktelik ve samimiyetimiz Zonguldak’a hizmet olarak yansısın. Şavıat Alanı Millet Bahçesi be Sahil Projesi pibitmeye yakın. Stk ve partilerle görüşeveğşz. Ortak akıl ile hareket edeceğiz. Paylaşarak ve istişare ederek projeleri hayata geçireceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2019, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER