“Yıkılsın” denilen okulda, binlerce maske üretiyor!

“Yıkılsın” denilen okulda, binlerce maske üretiyor!

“Yıkılsın” denilen okulda, binlerce maske üretiyor!

Koronavirüs salgınıyla mücadelede koruyucu tıbbi malzemelere olan ihtiyaç her geçe gün artarak devam ediyor. Özellikle cerrahi maske talebine çözüm bulmak için harekete geçen meslek liseleri bu hayati mücadeleye önemli katkılar sağlıyor. 

Bu kapsamda üretim yapan meslek liselerinin başında, daha öncesinde, bulunduğu yere otopark yapılması amacıyla yıkılması istenilen, Zonguldak Kız Meslek Lisesi (Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) bulunuyor.

Kız Meslek Lisesi'nin yıkılmaması için yoğun çaba sarf edenlerden, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, ürettikleri maskeler ile salgına karşı mücadeleye katkı sağlayan öğretmen ve usta öğreticilere teşekkür ederek, meslek liselerinin önemine dikkat çekti. 

Yavuzyılmaz, “Yıkılsın” denilen Kız Meslek Lisesi, korona günlerinde her gün binlerce maske üretiyor, diyerek yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Kız Meslek Lisesi’nin giyim, el sanatları ve nakış öğretmenleri ile usta öğreticileri günlük 1.000 adet cerrahi maske üretirken, yiyecek içecek hizmetleri bölümünün öğretmen ve usta öğreticileri, ürettikleri unlu mamullerini her gün hastanelere göndererek sağlık emekçilerine ulaştırıyor. 

Hibe edilen kesim makinesi ve hammaddeler ile üretilen cerrahi maskelerin önemli bir kısmı kullanıma hazır şekilde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) hastanesine, yarı mamul şeklinde üretilen maskeler ise dikimi yapılmak üzere Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi’ne gönderiliyor ve buradan ihtiyaç sahibi diğer kurumlara dağıtılıyor. 

İçinden geçtiğimiz şu zorlu günlerde meslek liselerimiz, ürettikleri koruyucu malzeme ve gıda ile koronavirüs mücadelesine son derece anlamlı bir güç vermekteler. Tamamıyla gönüllülük esasıyla çalışan, fedakârca mücadeleye katkı veren, Kız Meslek Lisesi başta olmak üzere meslek liselerinin ve eğitim merkezlerinin çok değerli, yönetici, öğretmen ve usta eğiticilerine teşekkürlerimi sunuyor ve onların önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. 

Bugün, kendi imkanlarımızla yaptığımız üretimin ve bu üretimi yapacak olan kalifiye personelin yetişmesini sağlayan meslek liselerinin önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Meslek lisesi memleket meselesidir. Koruyalım, yaşatalım, büyütelim.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2020, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER