Yıkımlara ve projelere dahil detaylar!

Yıkımlara ve projelere dahil detaylar!

Yıkımlara ve projelere dahil detaylar!

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 15 büyük projenin tanıtıldığı toplantı sırasında şehrin sorunlarına ilişkin ipuçları verdi. Zonguldak’a kurulacak olan BİO enerji satralinden, Nergis Park için düşülen planlara, Fevkani köprüsünden, sahilde yapılacak yıkımlara kadar her çalışma ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
“BİO SANTRAL”
Zonguldak’a 40 Milyon Euro yatırım ile kazandırılacak olan Bio Enerji Santraline değinen Vali Çınar, “Bu santral ile tavuk gübrelerinden enerji üretilecek. Bu gübreler tavukların yediği yemden olabilir toprağa bazı zararlı asitler salıyor. Bu sebeple bu santralde hem bu gübrelerin imhası sağlanacak hemde enerji üretim yapılacak” dedi.
“NERGİS PARKA BALIK HALİ”
Samsun’da gerçekleştirilen Karadeniz Kalkınma toplantısında balıkçılık ile ilgili konuşma geçmediğini ve bunu garipsediğini belirten Vali Çınar, bu noktada çalışma yapacaklarını belirtti. Toplantıya katılan gazeteciler ile Nergis Park proje hakkında görüş alış verişinde bulunan Vali Çınar, parkın altına araç otoparkı üstüne ise Balık Hali düşündüklerini belirtti. Bu konuda gazetecilerin görüşlerini belirtti ancak trafik sıkışıklığı noktasında bu görüş pek benimsenmedi.
“LİMAN DÖNÜŞTÜRÜLMELİ”
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, bölgede bulunan limanların ihtiyacı karşıladığını düşündüğünü belirterek Zonguldak Limanını, yat limanına dönüştürme fikrini ortaya attı. Zaman ve değişen şartlar sebebiyle insanların daha kaliteli zamana ihtiyaç duyduğunu belirten Vali Çınar, Zonguldak Limanının bu anlamda değerlendirilebileceğine dikkat çekti.
“LAVUAR ALANINA DÜKKAN YAPILMALI”
Fevkani Köprüsünün kaldırılması gerektiğini düşündüğüne dikkat çeken Vali Çınar, Lavuar alanı bölgesine yapılacak 50-100 dükkana bu esnafın yerleştirilerek Lavuar alanı bölgesinde ekonomik bir değer yaratılması gerektiğini belirtti. Fevkani köprüsünün şehrin görüntüsü dahil olmak üzere bir çok sistemini bozduğunu dile getiren Vali Çınar ayrıca Lavuar alanı yapımına bu sene başlanabileceğini müjdeledi.
“SAHİLDE YIKIM OLACAK”
Vali Çınar diğer yandan Kapuz ve Orta Kapuz bölgesinden yapılan yıkımların ardından o bölgelerde yine projeleri olduğunu ve bu projelerin şehre kazandırılacağını belirtti. Diğer taraftan yıkımların devam edeceğine dikkat çeken Çınar, sahilde bulunan çay ocakları, kafeler ve alkollü mekanlarından kıyı kenar çizgisine aykırı ve usulsüz olduğunu belirterek bu bölgelerde de yıkımların yapılacağının altını çizdi. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, alt cemiyetin ise kanunlara uygun olduğunu bina yıkımı yapılmayacağını sadece usulsüz olan balkon yapısının yıkılacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER