Yıllarımı verdiğim partimden İstifa ettim!

Yıllarımı verdiğim partimden, İstifa ettim!

Yıllarımı verdiğim partimden İstifa ettim!

 

Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında gerçekleşen görüşmelerde İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için 15 Milletvekilinin CHP’den İYİ Parti’ye geçme kararı alındı. 24 Haziran tarihinde yapılacağı açıklanan erken seçimlerde İYİ Parti’nin seçime girip giremeyeceği noktasında ki belirsizlikler ise yapılan hamle ile son buldu. TBMM’de grup kurma için gerekli olan 20 Milletvekili sayısına ulaşan İYİ Parti, 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimlere uygulanan son formül ile girebileceği belirtiliyor.

Diğer taraftan CHP’den istifa eden 15 Milletvekili arasında CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da bulunuyor. İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için CHP’den istifa ettiğini belirten Demirtaş, “Türkiye’ye, demokrasiye kurdukları kumpası bozmak için ve tuzağı boşa çıkarmak için bir Türkiye ve Parti görevi olarak yıllarımı verdiğim partimden istifa ettim, İyi Parti’ye geçtim. Türkiye’ye hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ile beraber İYİ Parti’ye geçen 14 isim ise, “Ahmet Akın, Bursa Milletvekili NurhayatAltaca, Mehmet Göker, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse” olarak arşivlerde ki yerini aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasiye sahip çıktığını ve bir siyasi partinin seçime girip giremeyeceğine atanmışların değil seçilmişlerin karar verdiğine dikkat çeken İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar, “Öncelikle Türkiye’ye hayırlı olsun. Bir siyasi partinin seçime girip girmeyeceğine atanmışlar değil seçilmişler karar verdi. Demokrasiye sahip çıktıkları için Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2018, 13:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bulut
Bulut - 6 yıl Önce

Kameraların karşısında hepsinde yurda kaçak girerken yakalanan mülteci ifadesi vardı.

SIRADAKİ HABER