Yılmaz, iddialara yanıt verdi

Yılmaz, iddialara yanıt verdi

Yılmaz, iddialara yanıt verdi

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ulaşım hizmetlerindeki artışlarla ilgili kamuoyuna yansıyan iddialara açıklık getirdi. Başkan Yılmaz, “Kozlu Belediyesi’nin 9 yıl önce özelleştirme yoluyla işletmeci firma arasında yapılan sözleşme gereği her yıl periyodik olarak ‘en az yüzde 10 zam yapılır’ hükmü olmasına rağmen bugüne kadar bu zamları uygulamaya koymadık. Ancak çok gerekli durumlarda sözleşme gereği taşımacılık işleminin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için belli oranlarda artışlar yaptık.
‘ULAŞIMDA CİDDİ SIKINTILAR YAŞANACAKTI’
Kozlu Belediyesi’nin Ekim/2018 dönemi ikinci birleşimi olan Cuma günü, firma yetkilileri ellerinde belgelerle geldiler. Meclis üyesi arkadaşlarımızla o belgeleri; yolcu sayılarına kadar büyük bir titizlikle inceledik ve gördük ki, gerçekten firma zor durumda. Akaryakıt başta olmak üzere; yedek parça, lastik fiyatlarına uygulanan zamlar ile işçi giderlerinin artması sonucunda firma ulaşım hizmetlerini sağlıklı yapamaz duruma gelmişti. Firmanın talep ettiği artış sağlanmasaydı vatandaşlarımız ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşayacaktı. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu durumu göz önüne aldık ve minimum oranda artış yapılmasına karar verdik. Bu da her durak için 45 kuruşa tekabül ediyor. Kozlu Belediyesi olarak ulaşım hizmetlerini sağlayan firmadan aylık 240 bin lira gibi ciddi bir gelirimiz var.
‘SÖZLEŞMEYİ FESİH ETME
İMKÂNIMIZ YOK’
Zonguldak Belediyesi de, firmanın aynı gerekçeler doğrultusunda yaptığı artışı 50 kuruş olarak onayladı. Kozlu Belediyesi olarak yüzde oranlamada, Zonguldak Belediyesi’nden daha az oranda artış belirledik.
Su şartlarda ulaşım hizmetlerini belediyeler sağlayabilir ama şu an için bizim sözleşmeyi fesih etmek gibi bir imkanımız mümkün değil. Kozlu Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte ulaşım hizmetlerini kendi bünyemizde vermek için tüm imkanlarımızı zorlayacağız ancak ihale edilecekse de, bunu vatandaşın menfaatleri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Biz bu fiyat artışıyla firmaya refah payı sağlamadık. Sadece ulaşım hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde sürdürülmesi adına fiyat artışına onay verdik” ifadelerini kullandı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2018, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER