YKS HAKKINDA ÖSYM'DEN SON DAKİKA

YKS bugün itibariyle yapılıyor. Üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler bugün yapılacak YKS sınavında ter dökecek. YKS sınavı kaçta başlayacak? 15 dakika kuralı geçerli mi? ÖSYM'den önemli duyuru haberimizde.

YKS HAKKINDA ÖSYM'DEN SON DAKİKA

YKS sınavı 2018 yılında ilk defa yapılacak sebebiyle öğrenciler tarafından YKS hakkında birçok sorunun da cevabı aranıyor. Adayların alışık olmadığı ve geçmiş yıllarda uygulanan sınavlar ile kıyas yapamayacakları YKS sınavı soruları merak konusu oldu. İşte YKS ile ilgili bilgiler, YKS ne zaman, saat kaçta? YKS giriş yerleri sorgulama (giriş belgesi alma), ve ÖSYM'nin yaptığı duyuru haberimizde

YKS NE ZAMAN? YKS SINAV SAATLERİ

2018 YKS sınavı iki aşamada gerçekleştirilecek. İlk aşama Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci aşama ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) şeklinde olacak. TYT ve AYT tarihleri şöyle ise şu şekilde:

TYT - 30 Haziran Cumartesi: Saat 10.00

AYT - 1 Temmuz Pazar: saat 10.00

ÖSYM DUYURDU

ÖSYM, resmi hesaplarından yaptığı açıklamada saat 10.00'dan sonra hiçbir adayın salona alınmayacağını duyurdu ve öğrencileri YKS sınavına vaktinde gelmesi konusunda şiddetle tavsiyede bulundu. Adaylar 10.00'a kadar salonlara giriş yapabilecek, 10.00'dan sonra hiçbir aday alınmayacak.

İlgili uyarıda ayrıca, adaylraın yanlarında kalemtraş, kalem ve silgi getirmemeleri, sadece şeffaf şişede su getirmeleri de eklendi.

15 DAKİKA KURALI

YKS'nin birinci oturumu TYT ve ikinci oturumu AYT adayları saat 10.00'dan sonra, YDT adayları saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 

Sınava girecek adayların, gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce hazır olarak bulunması gerekir. Sınav günü, yanında sınav giriş belgesi ve T.C. kimlik kartını bulundurmayan adayların sınav binasına girişine izin verilmeyecek.

YKS SINAV SAATİ

TYT, 30 Haziran 2018 Cumartesi günü, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

AYT ise, 1 Temmuz 2018 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecektir

YKS GİRİŞ YERLERİ

YKS adaylarının sınav giriş yerlerini ÖSYM AİS üzerinden öğrenmeleri mümkün. Öğrenciler TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle AİS sitesine girerek giriş yerlerini sorgulayabilir.

YKS GİRİŞ YERİ SORGULA

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER