Yoksa aradığını buldu mu? Heyecanlandıran gelişme!

Yoksa aradığını buldu mu? Heyecanlandıran gelişme!

Yoksa aradığını buldu mu? Heyecanlandıran gelişme!

2017’nin Haziran ayında hizmete başlayan, Türkiye’nin ikinci milli sismik araştırma gemisi ‘MTA Oruç ReisZonguldak açıklarında demirledi. Vatandaşların ilgisini çeken geminin özellikleri ise bir hayli ilginç. Yerlilik oranı yüzde 90’ı aşan ve ‘Barbaros Hayrettin Paşa’dan sonra Türkiye’nin sismik araştırmalar yapan ikinci gemisi olma özelliği taşıyan ‘MTA Oruç Reis’ haftalardır Zonguldak açıklarında araştırma yapıyor. Geminin prototip çiziminde ise Zonguldak’tan yetkililerinde yer aldığı biliniyor.
Milli sismik araştırma gemisi Oruç Reis, demir alarak petrol ve doğalgaz keşfi için Zonguldak ve Bartın açıklarında araştırma faaliyetlerine başladığı belirtilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bakanlık olarak bir sloganımız var, ‘Varsa bulacağız.’ İnşallah var, ümitliyiz. Biz bilimsel olarak yapılması gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz” dedi. Oruç Reis’in bin 500 metre derinlikten bilgi toplayabildiğini belirten Dönmez, ‘’Bu gemi diğer benzerlerinden çok daha nitelikli ve donanımlı. Hem 2 boyutlu hem de 3 boyutlu sismik çalışma yapabiliyor’’ diyerek Oruç Reis ile ilgili ayrıntılar vermişti. 
Sabah saatlerinde objektiflere yansıyan fotoğraflarda ise Oruç Reis sismik gemisinin yanında platform gemi olduğu görüldü. Yaşana bu gelişme ise kamuoyunu heyecanlandırdı. Vatandaşlar “Yoksa aradığını buldu mu” sorularını yöneltti.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Celal ÇINAR
Celal ÇINAR - 6 yıl Önce

Haberin devamı güzel olur inşAllah

Ff
Ff - 6 yıl Önce

Filyos limanında çalışan gemi yakıt takviyesi ve ihtiyaç için geldi boşa sevinmeyin

SIRADAKİ HABER