Yol haritası belirlenecek

Yol haritası belirlenecek

Yol haritası belirlenecek


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının ilin ekonomik çeşitliliğini arttıracak projeler kapsamında değerlendirdiği Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili ilk toplantı gerçekleştirdi.
Konusunda uzman olan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Yetiştiricilik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Suzerin katılımı ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Zonguldak İl Tarım Müdürü Cemalettin Çataklı, Zonguldak Valiliği Proje Ofisinden Ali Doğu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Elif Acar ve uzmanlar katıldı.
Toplantıda balık üretimi, işleme, depolama ve pazarlama konularında sunum yapan Prof. Dr. Cüneyt Suzer, Karadeniz’in iklimsel ve fiziki koşulları göz önüne alındığında kurulacak OSBnin balık üretimi için mi yoksa üretim sonrası faaliyetler (işleme, paketleme, depolama, dağıtım) için mi kurgulanması gerektiğine karar vermenin önemine dikkat çekti. Suzer, daha sonra beraberindeki heyet ile projenin uygulanılmasının düşünüldüğü bölgeyi gezdi. Planlanan yatırımın en uygun hangi şekilde olabileceğine karar vermek için deniz suyu sıcaklığının ve iklim koşullarının geçmişe yönelik verilerinin temin edilmesi ve sonrasında yol haritasının belirlenmesine karar verildi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER