'ZAMAN' ayarlı bomba patladı!

'ZAMAN' ayarlı bomba patladı!

'ZAMAN' ayarlı bomba patladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın “Zonguldak’ı CHP’den kurtaracağız” açıklamasına tepki gösterdi. Bu değerlendirmeyi düşmanca bulduğunu belirten Zaman, “Sanki düşman ordularından bir yeri kurtarıyormuş gibi bir açıklama hoş olmadı. Daha yumuşak ifadeler ile konuşsaydı daha iyi olurdu. CHP Belediyesi bütün ekipleri ile beraber çalışıyor mu? Evet çalışıyor. Tüm mahallelerde çalışmalar sürüyor. Yani kurtaracağız derken orada belediye çalışmıyor mu da kurtaracağız demek istiyor. Siz gelseniz ne yapacaksınız burada? Bunlar aslında basit söylemler. Asıl konuşulacak şu; Beledilere milli gelirden ayrılan pay nedir? Bu sebeple AKP’li, MHP’li, CHP’li, SP’li belediyeleri bu anlamda savunuyorum. Belediyelerin gelirlerinin düşük olduğunu neden Hamdi Ayan dile getirmiyor? Asıl bakılacak yer orası” dedi.
“DÜŞMAN ORDUSU MU KOVALIYOR?”
MHP İl Başkanı Hamdi Ayan tarafından yapılan açıklamayı doğru bulmadıklarını dile getiren CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “Sanki düşman ordularından bir yeri kurtarıyormuş gibi bir açıklama hoş olmadı. Daha yumuşak ifadeler ile konuşsaydı daha iyi olurdu. CHP Belediyesi bütün ekipleri ile beraber çalışıyor mu? Evet çalışıyor. Tüm mahallelerde çalışmalar sürüyor. Yani kurtaracağız derken orada belediye çalışmıyor mu da kurtaracağız demek istiyor. Siz gelseniz ne yapacaksınız burada? Bunlar aslında basit söylemler. Asıl konuşulacak şu; Beledilere milli gelirden ayrılan pay nedir? Bu sebeple AKP’li, MHP’li, CHP’li, SP’li belediyeleri bu anlamda savunuyorum. Belediyelerin gelirlerinin düşük olduğunu neden Hamdi Ayan dile getirmiyor? Asıl bakılacak yer orası. Ülkede ki belediyelerin %98’i borçlu. O tarafa bakmak lazım. Zonguldak’ı kurtaracağız cümlesi çok basit bir söylem. Kim kurtarır kim kurtarmaz onun üzerinde durmak istemiyorum” dedi.
“BELEDİYE ÇALIŞIYOR”
Zonguldak Belediyesi’nin mahallelerde çalışmalarına devam ettiğine dikkat çeken Başkan Zaman, “Diğer taraftan belediye başkanımız çalışmıyor mu? Elbette çalışıyor. Zonguldak Belediyesi 1899’da kuruldu. O günden bu güne kadar bir sürü belediye başkanı geldi geçti, hizmet verdi. Hepsinin mutlaka bu şehrin bir tarafından hizmetleri mevcuttur. Başka partilerde buarad hizmet verip gittiler. Zonguldak’ın sorunu bitti mi? Bitmedi. Asıl olan şey ekonomik güçtür. 3 bin 200 adet belediye vardı ülkede. Şuanda Bin 397’ye düştü belediye sayısı. Yani yerinden ve yerelden yönetimi diğerleri savunmuyorlar mı? Hamdi Ayan’ın bununla ilgili bir cevap vermesi lazım. Yerinden yönetim en doğrusudur. Yerinden yönetimi mevcut siyasi irade yok etti. Belediyelerin neredeyse yarısını kapattı. Buna da bir kafa patlatmaları lazım. CHP’den belediyeyi aldında ne yaptın sen? Zonguldak’ta 32 belediye vardı kapandı. 25 sayısına düştü. Kapanan yerler ile ilgili kafa patlatması lazım Hamdi Ayan’ın” dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER